Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Patru echipe, printre care și una din Slovacia, se duelează la Memorialul „Elemer Tordai”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
12.09.2017

Fanii sibieni mai au de așteptat o zi pentru a-și vor vedea din nou echipa pe terenul de baschet. Miercuri începe cea de-a IX-a ediție a Memorialului „Elemer Tordai”, care va avea pentru prima dată și participare internațională. Echipa gazdă, CSU Sibiu, formațiile BC Mureș, BCM U Pitești și KB Kosice se vor întrece în cele două zile ale turneului. Tot în cadrul turneului, suporterii sibieni vor putea rememora cele mai frumoase momente ale sezonului precedent, în cadrul unei expoziții de fotografie, și vor putea dona pentru sprijinirea copiilor bolnavi de cancer.

Suporterii sibieni sunt invitați între 13 și 14 septembrie, la Sala Transilvania, pentru a-și întâlni echipa preferată în noua formulă. BC CSU Sibiu are și anul acesta,  oponenți veritabili, la cea de a IX-a ediție a Memorialului Elemer Tordai, fiind vorba de BCM U Pitești, BC Mureș și KB Kosice.

„Îi așteptăm pe suporterii sibieni la Sala Transilvania din Sibiu, pentru a-i vedea pe parchet pe cei care care vor îmbrăca tricoul galben-albastru al echipei noastre, în acest sezon. Pentru noi este un turneu extrem de important din punct de vedere al pregătirii înaintea meciului din 21 septembrie, din Fiba Europe Cup.  Sperăm să avem parte de un spectacol baschetbalistic de excepție”, a spus Horațiu Floca, director BC CSU Sibiu

Eveniment deja cu tradiție la Sibiu, ajuns la cea de a IX-a ediție, Memorialul „Elemer Tordai” se desfășoară și în acest an în perioada de presezon. În premieră, la acest turneu va participa și o echipă din străinătate.

 Programul partidelor este următorul:

Miercuri, 13 septembrie

Ora 17:00-BCM U Pitești- KB Kosice

Ora 19:00-BC CSU Sibiu-BC Mureș Tg. Mureș

 

Joi, 14 septembrie

Ora 17:00- Finala mică

Ora 19:00- Finala mare

Ora 21:00-Festivitatea de premiere

Accesul la meciurile din cadrul Memorialului Tordai 2017 va fi gratuit. Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Sibiu. 

Expoziție foto, în prima zi a Memorialului

Trei fotografi pe care îi vedem mereu pe parchetul Sălii Transilvania la meciurile CSU Sibiu aduc în fața iubitorilor de baschet, în data de 13 septembrie, 30 de imagini care cuprind, așa cum spune și numele expoziției, „Emoții galben-albastre". Ana-Maria Mătușoiu, Cristian Cojocariu și Adrian Bugariu au decis ca fotografiile adunate de-a lungul sezonului precedent, unul frumos și plin de reușite, să facă obiectul unei expoziții inedite care va fi vernisată chiar la Sala Transilvania. Este o expoziție de suflet, una plină de emoții și frumoase aduceri aminte, compusă din cele mai bune lucrări ale celor trei fotografi. Vernisajul va avea loc în prima zi a Memorialului „Elemer Tordai", 13 septembrie, începând cu ora 18:30, în holul din intrarea principală a Sălii Transilvania" .

Donează, la Memorialul Tordai, pentru copiii cu afecțiuni oncologice

BC CS Sibiu mai anunță că, în colaborare cu Asociația P.A.V.E.L. demarează, pe tot parcursul desfășurării Memorialului „Tordai” o campanie menită să strângă fonduri pentru sprijinirea copiilor bolnavi  de cancer. Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, derulează din 2012 un proiect educațional care are drept obiectiv prevenirea abandonului școlar în rândurile copiilor cu afecțiuni oncologice. Proiectul are ca grup țintă copiii cu diagnostic oncologic, internați în cele două mari spitale din capitală în care Asociația P.A.V.E.L. este prezentă zi de zi, prin specialiștii săi: Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni.

„Mulțumim pe această cale tuturor susținătorilor noștri și în mod deosebit Asociației Mâini Unite, Clubului  Sportiv Universitar,  organizator al Memorialului Elemer Tordai și care, de curând, a devenit prieten al copiilor cu afecțiuni oncologice”, au declarat reprezentanții Asociației Pavel.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

 

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    Echipa arata bine pentru stadiul asta al pregatirii. Paliciuc s-a intors de la Eurobaschet in forma maxima si cu pofta, iar faptul ca e capitan ii da si mai multa ambitie. Echipa este extrem de atletica, vom face multe zile fripte adversarilor cu tranzitia noastra. La 4-5 stam foarte bine, cand Coop va reintra in forma si Kinnard va da cele 5 kg in plus de pe fund nu stiu zau cate echipe ne vor face fata in caciula. Dragoste a trecut la un nivel superior e un jucator de baza acum. Nu avem shooteri, dar toti arunca binisor, iar dupa ce mai asezam un pic jocul si invata schemele vom ataca mai bine si apararea in zona. Capers trebuie linistit un pic, Riley e excelent, Laser, Kinnard si Pratt imi plac si am incredere ca Dan va lega o echipa faina anul asta. Publicul minunat, sa vezi sala aproape plina la un turneu amical e minunat. De abia astept meciul de joi cu Pardubice. Hai CSU.

    cu 6 ani în urmă (14.09.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      PS
      Faina echipa Kosice cu un baschet mai "european", cu un antrenor meserias si cu mult bun simt.

      cu 6 ani în urmă (14.09.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!