Stiri

Pau și Marc Gasol, primii frați din istoria NBA care ajung campioni

David Istrate

David Istrate
14.06.2019

În noaptea precedentă, Toronto Raptors a învins-o pe Golden State Warriors cu scorul de 114-110 în partida în care jucătorii californieni și-au luat rămas bun de la Oracle Arena. Datorită acestei victorii, formația canadiană a cucerit titlul NBA la prima prezență în finală, reușind să întrerupă perioada de dominație a trupei pregătite de Steve Kerr.

Profitând de accidentările din lotul lui Warriors, Toronto Raptors a început în forță seria și a ajuns la 3-1 după patru jocuri. Totuși, campionii din sezonul precedent le-au făcut viața grea adversarilor, câștigând meciul 5 și ținându-se aproape în cea de-a 6-a partidă. În cele din urmă, elevii lui Nick Nurse au fost prea puternici și și-au adjudecat cea de-a 6-a întâlnire, câștigând astfel campionatul pentru prima oară în istorie.

Unul dintre cei mai importanți baschetbaliști ai lui Toronto Raptors a fost Marc Gasol. Acesta a avut medii de 12 puncte, 7.3 recuperări și 2.6 pase decisive, fiind un factor decisiv sub panou acolo unde nici Kevon Looney, nici DeMarcus Cousins nu au evoluat la potențial maxim. Cu toate acestea, drumul lui Marc spre cucerirea titlului este impresionant având în vedere că, în urmă cu doar câteva luni, acesta evolua la Memphis Grizzlies. Aici trebuie menționat geniul lui Masai Ujiri, președintele operațiunilor baschetbalistice la Toronto Raptors, care a făcut o serie de mutări excelente în ultimul an.

În același timp, Marc Gasol a făcut istorie în această finală. Datorită victoriei din meciul 6, frații Gasol au devenit primii din istorie care devin campioni NBA. Pau Gasol reușea să obțină titlul în 2009 și 2010, alături de o echipă excelentă a lui Los Angeles Lakers din care făceau parte jucători precum: Kobe Bryant, Lamar Odom, Trevor Ariza, Andrew Bynum, Sasha Vujacic, etc. Așadar, Pau și Marc Gasol reușesc încă o premieră în NBA, după ce la All Star Game-ul din 2015, cei doi au fost primii frați starteri din istorie.

Un alt aspect interesant este că în finala conferinței de Est, Toronto Raptors a întâlnit-o pe Milwaukee Bucks, formație ce îl are în lot pe Pau Gasol. Din păcate, legenda baschetului spaniol nu a evoluat nici măcar un minut, din pricina unei accidentări. Cu toate acestea, în sezonul următor, dacă totul decurge bine, cei doi baschetbaliști se pot întâlni într-o rundă de playoff, deoarece Pau Gasol a declarat că și-ar dori să rămână în continuare în Milwaukee.

În încheiere, dorim să le reamintim cititorilor noștri că, atât Pau, cât și Marc, au fost prezenți la Cluj-Napoca, la campionatul european de baschet organizat în 2017. De altfel, în acea săptămână, Pau Gasol a devenit liderul all-time la puncte, reușind să îl depășească pe Tony Parker, o altă legendă a baschetului european, ce și-a anunțat retragerea săptămâna aceasta.

*foto: Valentin Todea/Total Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!