Stiri Acvile

Pau Gasol vine la Cluj-Napoca!

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.03.2017

Naționala României de baschet masculin va parcticipa în acest an la EuroBasket 2017, acolo unde va întâlni în grupa de la Cluj-Napoca printre altele pe puternica reprezentiativă a Spaniei. Unul dintre principalele motive pentru care fanii baschetului din toată țara, dar și din străinătate, se vor bate pentru bilete este prezența acestei formații, echipă clasată pe locul 2 în ierarhia mondială FIBA și deținătoarea trofeului.

Ibericii îl au în lot pe Pau Gasol, jucător care nu mai are nevoie de nicio prezentare, component al celor de la San Antonio Spurs în NBA, MVP-ul ediției din 2006 a FIBA World Cup, EuroBasket 2009 și EuroBasket 2015. Acesta tocmai a confirmat prezența la Campionatul European din acest an, urmând să joace faza grupelor în Polivalenta de la Cluj-Napoca, și doar o accidentare l-ar putea ține departe de această ediție a EuroBasket. Selecționerul naționalei Spaniei, Sergio Scariolo, a confirmat la rândul lui prezența super-starului la turneul final, după ce l-a vizitat pe Pau la San Antonio.

Reprezentativa Spaniei ar mai putea aduce în fața publicului din Polivalenta clujeană pe lângă Pau Gasol alți jucători cu nume atât din NBA, cât și sportivi cu state vechi în Euroligă și campioantele de elită din Europa. Printre aceștia îi enumerăm chiar pe fratele lui Pau, Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Nikola Mirotic (Chicago Bulls), Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves), Sergio Rodriguez (Philadelphia 76ers), Sergio Llull (Real Madrid), Rudy Fernandez (Real Madrid) sau Victor Claver (Lokomotiv Kuban).

România și Spania se vor duela în Grupa C de la EuroBasket 2017, grupă găzduită de Polivalenta din Cluj-Napoca în perioada 1-7 septembrie. De asemenea, cele două reprezentative se vor mai lupta în Grupa C cu echipe precum Croația, Cehia, Muntenegru și Ungaria. 

*Foto: zimbio.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii