Stiri

Pavel Marinov, cel mai bun marcator al Bulgariei

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
23.02.2018

pavel marinov bulgaria preliminarii mondial

În primul meci din cea de-a doua fereastră a preliminariilor din Fiba World Cup, echipa națională de baschet a Bulgariei pierde în fața Cehiei cu scorul 76-78. Bulgarii suferă o nouă înfrângere dureroasă, după cea contra Finlandei, la doar 2 puncte diferență pe teren propriu.

Căpitanul echipei naționale a Bulgariei și jucătorul echipei Steaua CSM Eximbank, Pavel Marinov, a reușit în această seară o nouă prestație de excepție. El a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 15 puncte, 5 recuperări și 4 assisturi, pentru un indice de eficientă de 17.

Acesta continuă seria foarte bună începută încă din prima fereastră a preliminariilor. În meciul pierdut contra Finlandei a reușit 15 puncte,5 recuperări și 3 assisturi, cu un indice de eficientă de 17, iar în singura victorie a bulgarilor de până acum din campania de calificare, împotriva Islandei, a fost autorul a 18 puncte, 2 recuperări și 2 assisturi, pentru un indice de eficientă de 12.

Nici în Liga Națională bulgarul nu are reușite mai puțin lăudabile. În acest sezon, în tricoul Stelei ,Marinov are medii de 11,5 puncte pe meci, 3,1 recuperări și 3,7 pase decisive. De asemenea, în semifinala turneului final al Cupei României a reușit să marcheze 17 puncte, la care a mai adăugat 8 recuperări și o pasă decisivă, toate pentru o eficiență de +13.

Următorul meci al bulgarilor are loc duminică,25 februarie,împotriva Finlandei,la Helsinki. Finlanda se află pe locul 3 al grupei F ,cu o victorie și o înfrângere și urmează să dispute în această seară primul meci din cea de-a două fereastră a preliminariilor împotriva Islandei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!