Stiri

Pavel Marinov, desemnat jucătorul lunii mai în liga secundă franceză

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.05.2017

Bulgarul Pavel Marinov, fost jucător în România la Dinamo București și BCM U Pitești, are prestații din ce în ce mai solide în echipamentul celor de la Lille Metropole Basket, drept urmare a fost desemnat jucătorul lunii mai în liga secundă din Franța, ProB. 

După ce a fost eliminat alături de BCM U Pitești din play-off-ul LNBM, Marinov și-a găsit repede un angajament în „Hexagon” în aprilie, iar în mai puțin de o lună s-a integrat perfect în lotul celor de la Lille, având evoluții consistente meci de meci. Sportivul de 28 de ani a fost decisiv pentru echipa sa, care a obținut 4 victorii din 4 meciuri jucate pe parcursul lunii curente, asigurându-și astfel locul 3 la finele sezonului regulat în ProB. Astfel, cu 21 de victorii și 13 înfrângeri, Lille Metropole Basket pornește în play-off-ul de promovare în ProA de pe locul 3, întâlnind în primul tur pe Evreux. 

Internaționalul bulgar are 6 meciuri jucate în echipamentul formației din Lille, jocuri în care a acumulat medii impresionante de 17.3 puncte, 4.0 recuperări, 4.3 pase decisive, 1.2 intercepții și 20.0 la eficiență, totul în 29.5 minute jucate în medie pe partidă. 

33 de partide a jucat Pavel Marinov pentru BCM U Pitești în sezonul 2016-2017 din LNBM, timp în care a acumulat medii de 14.0 puncte, 4.2 recuperări, 3.8 pase decisive și 14.0 la eficiență, totul în 31:13 minute jucate. De asemenea, în 2 sezoane petrecute în țara noastră, la Pitești și Dinamp, bulgarul a bifat 69 de partide în campionat, totalizând 906 puncte, 293 recuperări, 250 pase decisive, 844 la eficiență și 2102 minute petrecute pe parchet. 

*Foto: Facebook LMB - Lille Métropole Basket

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova freeboy :

    Marinov
    Nu stiu daca cei de la BCMU Pitesti il vor mai putea aduce inapoi la echipa .Dupa ce a avut un sezon bun in Romania ,iata ca Marinov confirma si in alt campionat,chiar daca este Pro B in Franta,este peste cel de la noi.

    cu 6 ani în urmă (25.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!