Stiri

Pe podium la statistici, însă nu și în clasament

Paul Olar

Paul Olar
09.04.2014

"U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca a încheiat sezonul regulat pe poziția a cincea, cu un bilanț de 17 victorii și 9 eșecuri. Eliminați din Cupe României, ardelenii au dat uitării momentele dificile, cedând în doar două partide pe teren propriu.

Interesant este faptul că "alb-negrii" au terminat pe podium la cele mai importante aspecte statistice, însă nu și în campionat. Spre exemplu, Clujul este pe locul trei în topul punctelor marcate, cu un total de 2208. Împărțind suma la 26, iese o medie de 84.9 puncte. Totodată, Silvășan și compania au atins borna 100 în confruntările cu Farul Constanța (tur/retur) și Concordia Chiajna (tur). 

Fără nicio urmă de îndoială, prezența lui Branko Cuic în garnitura campioanei din 2011 s-a simțit pe faza ofensivă.  În consecință, transilvănenii au distribuit 510 pase decisive, fiind lideri absoluți la acest capitol. 20 de assist-uri îi despart de CSU Ploiești, ocupanta poziției secunde în ierarhie, iar 108 pase de coș au purtat semnătura sârbului amintit anterior.

Alt capitol la care a strălucit "U" este reprezentat de recuperări. Aici, Mobitelco se situează pe doi, în urma BCM-ului din Pitești. Gruparea de pe malul Someșului a prins 981 de mingi, adică 37.7 pe întâlnire.  Trupa lui "Bobo" Pintea a cules de asemenea cele mai multe baloane de sub propriul panou - 352. Un cuvânt de spus a avut din nou Branko Cuic, ex-iugoslavul trecându-și în cont 151 de recuperări.

În fine, sportivii de sub dealul Feleacului ocupă podiumul și la eficiență. BC Mureș și CSU Ploiești i-au devansat pe clujeni la productivitate, având indici de 2625, respectiv 2602. Din punct de vedere individual, Josh Sparks a explodat în disputa cu BCM U Pitești din turul campionatului, americanul contabilizând 39 în dreptul eficienței.

Astfel, datele prezentate în rândurile de mai sus denotă calitatea prestațiilor oferite de "U"-BT Mobitelco. Totuși, evoluția din ultima perioadă și implicit lipsa de reacție și-au lăsat amprenta asupra clasării finale a baschetbaliștilor din Ardeal.

*Foto: Manases Sandor/u-mobitelco.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ''U''
    joaca in relanty, parca sunt mosnegi, pierd mingi , Bobo nu profita de jucatorii tineri care pot juca mai in viteza, neinspirati si o gramada de alte belele! e un noroc ca sunt unde sunt in clasament! sa vedem urmarea!dar sunt ai nostri!hai ''U'' si de mere si de nu!

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate