Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pedja Stamenkovic, noul fundaș al lui BCM U Pitești

Paul Olar

Paul Olar
10.07.2015

BCM U Pitești a rezolvat problema conducătorului de joc. După ce l-au transferat pe Adrian Tudor, oficialii piteșteni au ajuns la un numitor comun și cu un baschetbalist străin. Este vorba despre Pedja Stamenkovic, care sosește de la vicecampioana Bulgariei, Balkan Botevgrad.

Născut pe 14 aprilie 1988, Stamenkovic măsoară 1.90 m. El provine din Serbia și a mai evoluat  la formații precum FMP Belgrad, Borac Cacak, Steua Roșie Belgrad (Serbia) sau Cherno More (Bulgaria).

Alături de prima formație amintită, ex-iugoslavul a evoluat în competiții precum EuroCup sau Liga Adriatică. De asemenea, Pedja a făcut parte din lotul U20 al naționalei Serbiei.

Referitor la stagiuna precedentă, noua achiziție argeșeană a bifat 37 de meciuri în maieul lui Balkan, remarcându-se cu statistici de 9.4 puncte, 5.2 pase decisive,  4.0 recuperări și 1.4 intercepții. De notat că sârbul a reprezentat al doilea pasator al întrecerii bulgare.

Din punct de vedere al procentajelor, Stamenkovic a strâns 45.7%, 35.3% de la mare distanță, respectiv 81.6 % la nivelul liniei de pedeapsă.

Aruncând o privire și mai atentă peste CV, observăm faptul că Pedja a disputat finala campionatului în sezonul precedent. Totodată, el a jucat în ultimul act al Cupelor din Bulgaria sau Serbia și a ajuns până în sferturile EuroChallenge.

Transferul a fost anunțat oficial de către BCM U Pitești.

*Foto: www.mozzartsport.com

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești adu :

    bun
    Bun transfer...

    cu 8 ani în urmă (10.07.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Transfer
    Incepem sa ne miscam bine. Fortza BCMU!

    cu 8 ani în urmă (10.07.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    antrenor
    Probabil ca noul antrenor a facut acest transfer

    cu 8 ani în urmă (10.07.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!