Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pedja Stamenkovic s-a aflat la ultimul meci pentru CSM CSU Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
29.12.2017

pedja stamenkovic csm csu oradea plecare

Problema vizelor din baschetul românesc continua. După cazurile Rami Hadar, Milan Mitrovic și Miroslav Popov, este rândul unui baschetbalist să cadă victimă hățișului birocratic din România.

Astfel, fundașul lui CSM CSU Oradea, Pedja Stamenkovic, urmează să rămână fără drept de ședere în România. Motiv pentru care antrenorul CSM CSU Oradea, Cristian Achim, a anunțat că bihorenii se văd obligați să renunțe la serviciile jucătorului sârb.

“Pedja Stamenkovic va pleca de la echipă. Eu mi-am dorit ca el să rămână, la fel și conducerea clubului. El trebuie să părăsească țara din cauza situației în care se află. Nu e o situație care ține de noi. Îi expiră termenul pentru care se poate afla în România. Este aceeași problemă cu vizele. Uite așa, chiar dacă toți ne dorim ca el să rămână, el trebuie să se întoarcă acasă.

Atenție, nu este o problemă a clubului. După un termen anume s-au sistat toate vizele. Cei care au primit viza de ședere au primit-o până la o anumită dată. După acea dată, de ceva mai bine de o lună, nu a mai primit nimeni viza de ședere în România, chiar dacă echipele au urmat exact aceeași procedură precum în cazul celor care au obținut-o. Cineva de la Ministerul Sportului a făcut o gafă și de atunci nimeni nu a mai primit viza. Situație în care se află Milan Mitrovic, dar și alți antrenori și sportivi. Nu e o chestiune ce ține de Oradea. În această situație se află 48 de oameni. Sunt convins că în cele din urmă se va rezolva, doar că lucrurile sunt extrem de delicate.”

, a susținut Achim la conferința de presă de după meci.

În ciuda faptului că știa de situația în care se află și mai era și accidentat, Stamenkovic a intrat pe parchet contra Stelei în ultimele 12 minute ale meciului, după accidentarea lui Zeno. Informația a fost făcută publică de Cristian Achim, care i-a mulțumit pentru devotement fostului său elev:

„Aș vrea să-i mulțumesc și public lui Stamenkovic pentru caracterul pe care l-a arătat. El nu s-a antrenat absolut deloc în ultimele două zile din cauza unei probleme la umăr. Mi-a spus la începutul meciului că nu poate să joace din cauza durerilor, însă în sfertul al 3-lea mi-a spus că dacă am nevoie de el va face tot ce poate să ne ajute. A făcut-o cu vârf și îndesat.”

În 11:23 minute contra Stelei, Stamenkovic a marcat 5 puncte, cu o recuperare, o pasă decisive și un capac, toate în condițiile în care era accidentat la umăr.

În zece partide în acest sezon, Stamenkovic a strâns 5,6 puncte, 2,5 pase decisive și 2 recuperări pe întâlnire, cu 43,8% din spatele liniei de 3 puncte.

Rămâne de văzut ce jucător vor aduce orădenii în locul sârbului, dar și cum se vor rezolva cazurile pricinuite de problemele cu vizele de ședere.

Reamintim că SCM U Craiova deja a renunțat la antrenorul Rami Hadar din această cauză, israelianul fiind înlocuit cu tehnicianul macedonean Aco Todorov.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Un raspuns oficial de la Minister nu există? Cat va ma dura această situație absurdă?

    cu 6 ani în urmă (29.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!