Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Performanță rară pentru Zahna Medley în confruntarea de la Târgu Mureș

Valentin Todea

Valentin Todea
04.12.2016

ACS BC Sirius Târgu Mureș a repurtat a doua victorie stagională în meciul de sâmbătă (03.12) disputat împotriva Universității Cluj-Napoca, scor 114-106, partidă ce a avut nevoie de două reprize de prelungiri. Cu această ocazie, au fost înregistrate mai multe premiere în ceea ce privește sezonul actual.

Printre acestea, poate cea mai importantă este performanța reușită de jucătoarea Universității Cluj-Napoca, americanca Zahna Medley. Sportiva aflată la primul sezon din postura de profesionistă a încheiat în triple-double meciul pierdut de echipa sa.

Evoluând preț de 50:00 de minute, fiind singura baschetbalistă integralistă din ambele tabere, Medley a marcat 21 de puncte și a contabilizat de asemenea 10 recuperări (9 defensive), 10 pase decisive și 2 intercepții, înregistrând 6 mingi pierdute. În ceea ce privește eficiența, conducătorul de joc al trupei clujene a acumulat 33 de unități la acest capitol, depășind toate celelalte sportive care au pășit sâmbătă seara pe parchetul sălii din Târgu Mureș în această privință.

Zahna a transformat 2/4 aruncări de la 2 puncte și și 5/7 de la mare distanță, pentru un procentaj de de 64% la încercările din acțiune. Jucătoarea Clujului s-a aflat și în dreptul liniei de fault, reușind să marcheze ambele libere acordate.

Ultima baschebalistă care a contabilizat un triple-double în Liga Națională de Baschet Feminin este Janeesha ”Chucky” Jeffery, componenta campioanei ACS Sepsi SIC. Într-un meci disputat de formația din Sfântu Gheorghe pe teren propriu cu CSM Satu Mare în urmă cu aproape un an, pe data de 13.12.2015, sportiva din Statele Unite și-a trecut în cont 15 puncte, 11 recuperări și 12 assist-uri pentru un indice al eficienței de 41 de unități.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!