Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Petre Brănişteanu: "CSM se află în atenţia DNA-ului şi a Curţii de Conturi"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.07.2013

Ne aflăm la mijlocul lunii iulie, iar la CSM Bucureşti lucrurile sunt în continuare incerte. După ce s-a aflat la un pas de a nu se înscrie în LNBM, situaţia grupării din Bucureşti se prezintă ceva mai bine. Astfel, în cadrul conducerii s-au efectuat mai multe modificări, printre care se numără şi înlocuirea lui Petre Brănişteanu din funcţia de director general, în locul său fiind numit Victor Constantin Căliman.

Practic întreg începutul de lună a fost unul extrem de agitat la CSM Bucureşti. Petre Brănişteanu a încercat să renunţe la Liviu Puicu, aducându-l în locul său pe Cătălin Voiculescu, fostul manager al defunctei CS Otopeni, însă acesta nu a petrecut decât câteva zile la CSM, plecând de la club alături de Brănişteanu. Contactat de către site-ul nostru, Voiculescu nu a dorit să ofere nicio declaraţie pe marginea acestui subiect.

Total Baschet a stat de vorbă cu fostul director general al CSM-ului care ne-a relatat despre cele petrecute, în ultima perioadă, la clubul din capitală.

Am înţeles că aţi fost înlocuit din funcţia de director general al CSM ...

Nu am fost înlocuit din funcţie, ci mi s-a încheiat detaşarea la acest club, primită de la serviciul unde lucram. Multă lume discută despre situaţia actuală, însă, vorba aceea, mulţi văd puţin cunosc. Pur şi simplu a venit altcineva pe acest post la CSM, aceasta este singura discuţie pe marginea subiectului. Aşa e politica, nu comentez mai mult.

Ne puteţi spune de ce l-aţi suspendat din funcţie de Liviu Puicu ?

Da, domnul Puicu a fost suspendat de mine. Eu am fost director tehnic, iar acum sunt membru fondator al clubului, sunt de la început, din 2007 la CSM, de aceea s-a făcut şi secţia de baschet pentru că nu a umblat nimeni, la vremea respectivă, pentru secţia de baschet şi ştiam ce se întâmplă pe aici. Se ştie foarte bine că dacă facem un raport, preţ-rezultate, cam lasă de dorit. Pe bani mulţi s-a obţinut locul 12, locul 8, locul 7 şi locul 8 în patru ani de Divizia A, iar la banii care au fost investiţi, normal că în timp ce eram şi luam hotărâri l-am suspendat din funcţia de director sau ce era. Defapt era şef serviciu baschet, nu manager, nu nimic.

Practic motivul a constat în rezultatele înregistrate de CSM ?

Păi da. Nu au fost rezultate slabe având în vedere ce echipă, ce jucători şi ce salarii primeau ?

Echipa a fost între primele locuri când au apărut problemele financiare din acest sezon ....

Toţi sportivii sunt de o lună de zile cu banii la zi. Vrăjeala că nu au venit banii ... păi eu le-am dat banii, dar ei îmi dau acum punctele înapoi ? Aici e o discuţie. Am moştenit mai multe aici, gen multe contracte făcute slab şi nu pot să condamn pe nimeni, ce pot să spun este că clubul se află în atenţia DNA-ului şi a Curţii de Conturi. Au fost mai multe plângeri formulate. E clar, nu se poate face performanţă fără bani, dar eu le-am explicat şi aşa e, toată lumea vrea contracte cu statul pentru că statul îşi plăteşte mai târziu sau mai devreme toate datoriile, le-am explicat acest aspect şi ei ştiau. Ştiau că în fiecare an banii vin, însă mai devreme sau mai târziu. Ştiau că mă zbat ca să fie totul bine.

Am înţeles că l-aţi adus la club pe Cătălin Voiculescu de la Otopeni. Va rămâne alături de CSM în sezonul următor ?

Îl adusesem la noi. Am făcut un contract, iniţial, pe o lună de zile, însă cel ce va veni în locul meu va decide cu cine va face echipă. Aşa e normal.

În ce postură l-aţi adus pe Voiculescu ?

L-am adus în postura de bun cunoscător al fenomenului prim prisma faptului că la Otopeni, în ultima perioadă, a făcut din nimic bici, fără bani, fără nimic, cu un antrenor tânăr. Au intrat în playoff, au fost peste noi, care, în perioada respectivă, aveam bani cu grămada. Şi atunci e normal să cauţi, să te apropii de oameni care au făcut performanţă din nimic, nu ? Ăsta a fost motivul.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!