Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Petrică Munteanu: “Unii jucători nu au avut mai mult de două mâini stângi şi minuni în cap”

Marius Petri

Marius Petri
16.06.2014

BC Farul Constanța a încheiat stagiunea 2013/2014 pe ultima poziție în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin la capătul unui sezon foarte modest, în care au înregistrat o singură victorie și 25 de înfrângeri. Din momentul în care au aflat că nicio echipă nu va retrograda, strategia marinarilor a fost axată pe transferarea unor tineri baschetbaliști autohtoni precum Gabriel Olteanu sau Georgian Păun respectiv dezvoltarea sportivilor constănţeni. În cele din urmă gruparea de la malul Mării Negre a încheiat sezonul în efectiv redus, fără cei doi, Păun întorcându-se la Timişoara datorită lipsei de alimentaţie corespunzătoare, antrenorul jucător Alexandru Olteanu neavând la dispoziţie 12 sportivi pentru a-i trece pe foaia de joc.

Președintele formației de la malul mării, Petrică Munteanu, a acceptat invitația TotalBaschet de a discuta despre evoluția echipei sale și despre ce se va întampla cu constănțenii în sezonul următor.

Nu mai aveți niciun jucător sub contract, ce planuri aveți pentru sezonul următor? Ne putem aştepta la un deznodământ mai puţin plăcut?

Încă nu știu nimic în privința stagiunii viitoare, e prea devreme să mă pronunț în momentul de față. Vom încerca să formăm o echipă competitivă, pentru că nu se mai poate continua în același mod ca în sezonul acesta.

Sunteți mulțumit de parcursul din campionat și de baschetbaliștii tineri?

Nu, cum să fiu mulțumit?! La începutul sezonului le spuneam jucătorilor că nu o se mai întâlnească prea curând cu oportunitatea ca aceasta, de a juca în prima ligă și dacă vor să se remarce, acum e momentul. Dar s-a dovedit că unii n-au avut nimic înafară de două mâini stângi și minuni în cap. Doar doi trei s-au strofocat mai mult.

Când se va şti soarta echipei Farul?

Peste o lună, poate o lună și jumătate, trebuie să văd care va fi situația cu bugetul și cum ne vom descurca după aceea. Deocamdată e prea devreme. Am ceva probleme pe aici, trebuie să le rezolv şi apoi vom vedea în ce direcţie ne îndreptăm.

Însă înscrierea în prima ligă e la începutul lunii următoare. Ceva mai repede decât momentul în care anticipaţi că vă veţi cunoaşte bugetul ...

Cu înscrierea în prima ligă e altă treabă, știu cum e cu această chestiune. O să văd, voi încerca să fac un buget, însă am nevoie de timp. Nu cred că vom avea un răspuns până la începutul lui august.

Care va fi strategia? Vă veți baza în continuare pe români? Vă doriţi jucători străini?

Vom încerca să aducem și jucători străini, trebuie, dar ne gândim şi la jucători români. Trebuie să avem şi un jucător român doi mai experimentaţi.

În momentul de faţă nu prea mai sunt jucători experimentaţi români pe piaţă. Credeţi că veţi mai găsi sportivi disponibili peste o lună?

Știu care e situația, în fiecare an se întâmplă la fel. Unii sunt cu unii, alții sunt cu alții, vom vedea ce vom putea aduce pentru a forma o echipă competitivă.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexknicks :

    Leadership
    Oare cum ar fi putut jucatorii sa faca performanta de vreme ce, din cate se pare, nu s-au asigurat nici macar conditii minime ("alimentatie corespunzatoare"). Cateva declaratii sunt realmente "vizionare" si toate acestea condensate intr-un interviu aproape telegrafic: "Inca nu stiu nimic...", "Vom incerca" (repetat obsesiv), "Vom vedea in ce directie ne indreptam", "O sa vad"... Asta-i lectia de leadership "las' ca merge si asa..."

    cu 9 ani în urmă (16.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Trist
    Ca sunt unii oameni care nu mai au nici simtul ridicolului...
    Ca se publica asemenea "kitsch"-uri de interviuri...
    Ca nu se incearca,fie si cu bani putini,niste proiecte coerente...
    Ca daca n-ai nici macar 2-3 jucatori tineri de prin loturile nationale pe langa 4-5 jucatori locali,existenta unei astfel de echipe nu se justifica si e strict un chin pentru restul competitoarelor,iar federatia e pe post de "particip dar nu ma bag"...

    cu 9 ani în urmă (16.06.2014) Raspunde
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    Valeu
    Sa ai pretentii la rezultate fara sa sustii o echipa, e ca si cand ti-ai spune rugaciunea inainte de culcare si astepti sa se intample o minune. De fapt, cam asta a facut a si facut Nea Petrica, s-a culcat pe o ureche. Insa nu e vina lui, daca i s-ar acorda conditii, s-ar face o echipa de conducere competenta, ar iesi ceva, dar asa nimeni nu se mai strofoaca sa scoata ceva din Farul. Iar el fara sustinere, va fi in lumea depasita a baschetului de altadata. Pacat de echipa si de baietii care mancau acasa si faceau deplasarile cu masinile lor ca sa se prezinte la meci. Sa nu uite d-ul Munteanu c-am avut marcator ca Stanescu in top 20 ai LNBM, am avut un Paun care a jucat moca, Olteanu, Enache, Trandafir, Minea pe care langa a trebuit sa tinem si ceva copii si juniori. Sa spuna mersi ca au venit oamenii cu sufletul deschis la echipa, fara pretentii financiare, ca altfel nu mai prindeam nici sezonul urmator, desi cam asta ne e soarta cu asa conducere.

    cu 9 ani în urmă (16.06.2014) Raspunde
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    Valeu2
    Sa nu mai zic de Senai care a acceptat sa joace gratis in conditiile in care avea copil de crescut. Nea Petrica, prea multe pretentii prea putina implicare! Ori da ori ba, intre nu prea mai merge.

    cu 9 ani în urmă (16.06.2014) Raspunde
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    Valeu3
    Astept cu interes articolul cu ''planurile de viitor''. Ca se specifica in titlu, si tot ce-am inteles este ca Farul se desfiinteaza ca Nea Petrica primeste bugetul in toamna. Ai de mine si de mine.

    cu 9 ani în urmă (16.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!