Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Petricevic și-a motivat fetele în stil de Euroligă. „Haideți să fim normali la cap când discutăm despre sport”

Paul Olar

Paul Olar
20.04.2017

„Aici vorbim și facem sport. Nu este o chestiune de viață și moarte. Este foarte greu, dar sper ca lumea să înțeleagă că indiferent cum se termină un meci sau o serie, viața continuă”, declara marele Zeljko Obradovic, la finalul partidei dintre Panathinaikos și Fenerbahce, încheiată cu victoria din deplasare a turcilor. Marele tehnician se afla în fața jurnaliștilor eleni, pe care i-a bucurat cu atâtea trofee. Între timp, destinul l-a despărțit pe Obradovic de gruparea din Atena. Iar vorbele sale au răsunat și în vestiarul Universității Cluj-Napoca, învingătoarea primului meci din finala Ligii Naționale de baschet feminin.

„Nu sunt foarte multe de spus, este prima întâlnire dintr-o serie foarte lungă. Cu siguranță nu vor fi doar trei meciuri. Mă bucur că fetele au înțeles mesajul de ieri, când le-am spus că dacă pierdem un meci, măcar să îl pierdem onorabil. Eu le-am amintit de cuvintele lui Zeljko Obradovic de după meciul lui Fener cu Panathinaikos. De fiecare dată spun asta, doar că eu nu sunt Zeljko Obradovic astfel încât cuvintele mele să fie auzite peste tot. Și când am mai vorbit cu voi cu am spus: <<Oameni buni, haideți să fim normali la cap când discutăm despre sport.>> Este o serie lungă și va învinge echipa care va face mai puține greșeli sau care va fi mai inspirată. Asta trebuie să înțelegem cu toții. Nu vreau să fim extrem de entuziaști, pentru că nu ne vedem cu treaba terminată. Am câștigat doar un meci împotriva unei echipe foarte bune”, a declarat, pentru Total Baschet, antrenorul Dragan Petricevic. 

De altfel, încleștarea disputată la Sala Sporturilor Szabo Kati s-a încheiat dramatic, scor 66-64. Taneisha Harrison a adus victoria pentru clujence, după ce a înscris un coș de trei puncte, printr-o acțiune complexă a colegelor sale.

„Faza asta a fost pregătită, nu a fost întâmplătoare. Jucătoarele au înțeles ce au de făcut. Eu puteam să desenez orice pe tăbliță, pentru că fetele ar fi ascultat. Ele au pus mingea în coș și le felicit pentru starea de spirit și implicit pentru faptul că au respectat tot ce am stabilit. Una peste alta, această victorie le aparține într-o măsură care nu poate fi spusă în procente. Sunt mândru că am o asemenea echipă, au demonstrat că se pot descurca chiar și atunci când au un lot mai restrâns”, a mai spus Petricevic.

Confruntarea cu numărul II va avea loc vineri, cu începere de la ora 19:00.

*Foto: Crow Security/Sepsi SIC

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Federatia sa nu delege arbitru din Cluj,ca sa nu dea curs la interpretari si suspiciuni.Nu a fost deloc fair play!!
    In rest,finala continua si vom castiga!!!Sintem mai buni !

    cu 6 ani în urmă (21.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!