Stiri

Philadelphia 76ers – Cleveland Cavaliers, o nouă rivalitate în Est? (Video)

David Istrate

David Istrate
04.03.2018

 lebron james cleveland philadelphia

Deși în ultimele trei sezoane, în finala campionatului, s-au întâlnit aceleași echipe, Golden State Warriors și Cleveland Cavaliers, din acest an sunt șanse mari ca acest lucru să se schimbe. În cursul acestei veri, mai multe echipe s-au întărit considerabil și astfel campionatul a devenit mult mai echilibrat. 

Una dintre echipele care s-a aflat într-o perioadă de reconstrucție este Philadelphia 76ers, formație ce s-a bazat foarte mult pe aducerea jucătorilor tineri. Prin urmare, în 2014 a fost draftat Joel Embiid, apoi Ben Simmons și în acest sezon, Markelle Fultz, toți trei jucători de mare perspectivă. Acestei perioade de tranziție, descrisă prin sloganul „ Trust the process”, i se întrevede în sfârșit o finalitate. Joel Embiid a avut un prim sezon excelent, iar în anul acesta a reușit să joace și mai bine, fiind selectat în premieră în All Star Game. Jucătorul american are medii de 23.8 puncte, 11.3 recuperări și 3.2 pase decisive. Un alt component important al echipei din Philadelphia este Ben Simmons, aflat în anul de debut. Acesta a reușit 6 triple-doubles până în acest moment și strânge 16.6 puncte, 7.7 recuperări și 7.4 pase decisive. Prin urmare, Philadelphia 76ers ocupă locul al 6-lea în conferința de Est și se apropie încet de primul play-off după mulți ani.

Această performanță a fost remarcată de majoritatea jucătorilor din NBA, dar și de antrenori și președinți de cluburi. LeBron James, jucătorul care are cea mai mare influență, i-a lăudat de mai multe ori atât pe Joel Embiid, cât și pe Ben Simmons, pe care îl consideră drept „un frate mai mic”. Astfel, odată cu discuțiile care au apărut în presa americană legate de o viitoare plecare a lui LeBron James de la Cavaliers, fanii din Philadelphia au început să viseze. Mai mult și autoritățile locale au fost ademenite în această încercare de a-l aduce pe LeBron la 76ers și au afișat trei panouri în care cvadruplul MVP  era invitat la echipă.

lebron philadelphia

De asemenea, acum câteva zile a avut loc o confruntare între cele două formații, câștig de cauză având Philadelphia. După încheierea acestei partide, Joel Embiid a postat o poză cu LeBron pe contul personal, completată de descrierea: „Întotdeauna mă simt foarte bine să joc împreună cu unul din cei mai mari jucători #summer2018goals”. La rândul lui, liderul vicecampioanei a pus o postare cu Ben Simmons, în care îl lăuda pe tânărul jucător.

De altfel, în afara de LeBron, ceilalți baschetbaliști ai lui Cavs sigur nu îi plac pe puștii de la Philadelphia, mai ales după cele întâmplate pe finalul meciului. Mai întâi Dario Saric s-a holbat la banca lui Cleveland după ce a reușit un coș de 3 puncte cu mai puțin de trei minute rămase de jucat. Apoi Ben Simmons a pasat în spatele lui Rodney Hood cu 30 de secunde rămase, iar Dario Saric a marcat, deși meciul era pe sfârșite. Acest lucru i-a enervat pe jucătorii de la Cleveland, cel mai supărat fiind Jordan Clarkson, care a aruncat cu mingea după croat și s-a ales cu o eliminare.

După acest meci, mulți au început să facă presupuneri în legătură cu plecarea lui LeBron la 76ers. Cu toate acestea, încă nu este nimic clar, dar cert este că în cazul în care acesta decide să rămână în Ohio, va urma o lungă perioadă de rivalitate între cele două echipe.

Deși LeBron James încă mai poate să evolueze la un nivel înalt, noi rămânem cu întrebarea aceasta: Vor fi Joel Embiid și Ben Simmons jucătorii în care LeBron să aibă așa mare încredere încât, după retragere, să îi lase pe aceștia să domine liga nord-americană așa cum au făcut-o marii jucători de-a lungul istoriei?

*foto: Fox Sports

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate