Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Șiința Constanța își ia revanșa cu Universitatea Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.03.2019

Phoenix Știința Constanța a câștigat duelul între formațiile care luptă pentru locul 6 în Grupa Roșie, cu Universitatea Cluj. Gazdele s-au impus cu 72-53 în penultima etapă, pe sferturi: 21-17, 16-13, 18-17, 17-6. Cu această diferență formația de la malul mării își asigură avantajul rezultatelor directe în caz de egalitate, astfel că nu mai poate pierde locul 6 înainte de play-off indiferent de rezultatele din ultima etapă.

Cele două echipe erau la egalitate înaintea meciului din etapa a 13-a, cu câte 23 de puncte. Phoenix Știința Constanța le-a avut în formula de start pe Chelsea Douglas, Ecaterina Armanu, Jelena Jovanovic, Bianca Fota și Vladinka Erak. Universitatea Cluj a început meciul cu Paula Cenean, Roberta Boț, Arlesia Morse, Tierra Henderson și Irina Părău. Henderson a înscris primele puncte și Erak a egalat la 2. Boț le-a dus pe oaspete la trei puncte în față cu prima triplă a meciului, 4-7. Au urmat mai mult de două minute în care clujencele nu au înscris. Gazdele au profitat și au dus scorul la 12-7 în minutul 5. Universitatea s-a apropiat la un punct în mai multe rânduri și la prima pauză tabela arăta 21-17.

Părău a înscris primele patru puncte din sfertul secund și a egalat la 21. Constănțencele s-au dus la patru puncte în față. Clujencele au egalat, dar au avut din nou minute în care nu au găsit drumul spre coș. Douglas, Fota și Beldian au dus ecartul la 10 puncte în favoarea gazdelor, 37-27 la intrarea în ultimul minut al perioadei de joc. Henderson a reușit un 3 points-play și la pauza mare scorul a fost 37-30.

După pauză au urmat din nou momente când Phoenix Știința s-a distanțat până la 14 lungimi. Clujencele s-au apropiat la 8 puncte la ultima pauză, scor 55-47. Sfertul patru a început cu multe ratări. Timp de mai mult de trei minute doar clujencele au marcat două puncte, de la linia de fault. Jovanovic a înscris primul coș al formației de la malul mării în această perioadă de joc și Erak le-a dus pe gazde la 12 puncte în față. Părău a marcat ultimul punct al oaspetelor cu patru minute rămase din joc, dar acestea nu au mai înscris până la final. Phoenix Știința a profitat și s-a impus la 19 puncte, 72-53. Cu acest ecart elevele lui Predrag Stanojcic își asigură avantajul rezultatelor directe în caz de egalitate, astfel că vor termina pe locul 6 faza a doua a sezonului regulat chiar dacă pierd în ultima rundă și alb-negrele se impun.

Vladinka Erak a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, în double-double cu 13 recuperări. Chelsea Douglas a urmat-o cu 20 de puncte și 9 recuperări, ambele cu câte 5 assist-uri.  Petru Phoenix Știința au mai înscris: Jovanovic 9 puncte (8 recuperări), Fota 7 puncte (6 assist-uri), E. Armanu 5 puncte, Cutaș 4, Fleșer 2 și Beldian 1.

Irina Părău a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 16 puncte, plus 7 recuperări. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Begenisic 10 puncte (6 recuperări), Boț 10 puncte, Henderson 9 puncte (12 recuperări), Morse 6 puncte (7 recuperări) și Cenean 2 puncte.

În ultima etapă, din 23 martie, Universitatea Cluj va primi vizita celor de la CSM Târgoviște, iar Phoenix Știința Constanța va juca la Arad.

*foto Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!