Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța încheie sezonul pe locul 7 în LNBF și CSU CSM Oradea, pe 8

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.05.2019

Phoenix Știința Constanța încheie sezonul pe locul 7 în LNBF și CSU CSM Oradea, pe 8

Seria pentru locul 7 în Liga Națională de Baschet Feminin s-a încheiat cu 2-0 pentru Phoenix Știința Constanța. Meciul doi, găzduit de CSU CSM Oradea la Voluntari, s-a încheiat cu scoru de 46-71, pe sferturi: 13-15, 5-24, 10-11, 18-21. Orădencele au condus la început, dar constănțencele au reușit un run de 15 puncte în a doua parte a sfertului secund prin care s-au distanțat decisiv. Nicolett Orban a fost aproape de triple-double pentru gazde, iar Bianca Fota a fost cea mai bună marcatoare a meciului.

CSU CSM Oradea a început meciul cu Nicolett Orban, Nicoleta Mititelu, Anisia Croitoru, Alexandra Manea și Melania Kokovay. Phoenix Știința Constanța le-a avut în formula de start pe Andreea Beldian, Bianca Fota, Teodora Armanu, Andreea Fleșer și Cristiana Cutaș.

Orban a dus scorul la 4-0 și Fota a marcat primele puncte ale constănțencelor de la linia de fault. Mititelu a mărit din nou ecartul la patru puncte, iar Fota a reușit primul coș din acțiune al oaspetelor la jumătatea primului sfert. Au fost mai mult de cinci minute în care orădencele nu au înscris și Beldian reușea prima triplă, pentru 6-10. Orban a oprit seceta din atacul gazdelor, dar Beldian a răspuns cu o nouă triplă. Fota a dus diferența la 7, dar Kokovay (cu primul coș de la distanță al orădencelor) și Orban și-au apropiat echipa la 13-15, cât arăta tabela la prima pauză.

Kokovay le-a readus pe bihorence la conducere cu o reușită din spatele semicercului în debutul sfertului secund. Cutaș a scuturat plasa de la distanță, iar oaspetele s-au distanțat grație unui run de 15 puncte în a doua parte a perioadei de joc. La jumătatea partidei scorul era 18-39. Mititelu și Orban au înscris primele patru puncte ale reprizei secunde, iar Fota a marcat primul coș din sfertul trei al oaspetelor după trei minute. Scorul înaintea ultimei perioade de joc a fost 28-50. Ecartul s-a menținut în jur de 20 de puncte în prima parte a sfertului patru, iar Armanu, Florea și Fulop l-au mărit în ultimele minute. Scorul final a fost 46-71 și locul 7 revine echipei din Constanța, în timp ce orădencele încheie campionatul pe a 8-a poziție.

Phoenix Știința a făcut diferența cu 5 reușite în plus din semicerc (20 față de 15), trei triple în plus (6 față de 3) și cu 13 libere transformate față de 7. Constănțencele au stat mult mai bine la recuperare, 48 față de 33.

Bianca Fota a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte, plus 7 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Beldian 13 puncte (5 intercepții), Cutaș 10 puncte (7 recuperări, 5 pase decisive), Florea 8 puncte, Duță 8, Armanu 5 puncte (8 recuperări), Fleșer 3 puncte, Libidov 2 și Fulop 2 puncte.

Nicolett Orban a fost cea mai bună marcatoare de la orădence, aproape de triple-double cu 18 puncte, 13 recuperări și 9 intercepții. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Câmpeanu, 9 puncte, Kokovay 8 puncte (6 recuperări), Mititelu 6 puncte, Milaș 3 și Chiorean 2 puncte.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!