Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța și CSU CSM Oradea joacă în zile consecutive primele două jocuri pentru locul 7

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.05.2019

Phoenix Știința Constanța și CSU CSM Oradea joacă în zile consecutive primele două jocuri pentru locul 7

Phoenix Știința Constanța și CSU CSM Oradea își încep marți, de la ora 14:00, seria pentru locul 7 la finalul acestei ediții a Ligii Naționale de Baschet Feminin.  Constănțencele sunt mari favorite în duelul echipelor care au urcat din grupa a doua valorică. Formația de la malul mării a câștigat pe teren ambele partide din prima fază a campionatului, înainte să urce în prima grupă valorică, dar orădencele au primit punctele din primul meci, la masa verde.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de cinci ori, toate confruntările având loc în anul 2018. Primele trei au fost în Liga 1, în sezonul precedent, iar în acest sezon au fost două confruntări, în a doua grupă valorică din prima fază a sezonului regulat. Scorul duelurilor directe este 3-2 pentru echipa de la malul mării.

Primul meci între cele două echipe din acest sezon a avut loc în luna octombrie, iar în teren scorul a fost 74-42 pentru gazdele de la Phoenix Știința. Acestea au pierdut acel joc la masa verde pentru că nu au achitat înainte de meci amenda pentru Chelsea Douglas, care primise un tehnic în etapa anterioară. A fost o lipsă de comunicare atunci care a costat clubul două puncte, dar nu și promovarea în prima grupă valorică. Rezultatul omologat a fost 20-0 pentru orădence. Returul s-a disputat la începutul lunii decembrie, iar constănțencele s-au impus cu 77-43 în deplasare. La acel meci stranierele lui CSU CSM Oradea nu au evoluat.

Dacă Phoenix Știința Constanța este în aceeași formulă de la începutul campionatului, orădencele au rămas cu un lot foarte tânăr după ce s-au confruntat cu probleme financiare. De la CSU CSM a plecat și antrenorul Mihai Coldea.

Reamintim că orădencele au ajuns în play-off după ce două echipe din fața lor au fost depunctate pentru că nu au respectat cerința de participare cu o echipă într-un campionat de junioare (U14-U18). Bihorencele au întâlnit campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în primul tur de play-off și au cedat la scor toate cele trei confruntări, cu 36-130, 29-106, 28-116. În turul doi de play-off, pentru locurile 5-8, CSU CSM a întâlnit CSM Târgoviște. Dâmbovițencele au oferit multe minute tinerelor din lot, iar scorurile cu care s-au impus au fost 84-27 și 74-30. În acel tur echipa din Orada a optat să joace meciul doi la o zi după primul, pe teren străin. Atunci jocul a avut loc la Pitești, iar în seria pentru locul 7, a doua partidă va fi la Voluntari.

Phoenix Știința Constanța a fost singura echipă care s-a impus pe terenul adversarei mai bine clasate în primul tur de play-off, dar a cedat în final cu 1-3. Constănțencele au câștigat în deplasare cu 72-69, după care au pierdut următoarele trei partide cu 59-73, 56-65 și 64-76. Pentru constănțence a urmat duelul cu Universitatea Cluj, formație cu care au luptat pentru locul 6 la finalul sezonului regulat. Dacă atunci elevele lui Predrag Stanojcic au luat fața clujencelor pentru un loc mai bun înainte de play-off, în duelul de clasament Universitatea a câștigat cu 2-0, după 63-51 în deplasare și 70-50 acasă.

Primul meci pentru locul 7 dintre Phoenix Știința Constanța și CSU CSM Oradea se dispută marți, de la ora 14:00, la Sala Sporturilor Constanța. Jocul doi este programat miercuri, de la ora 13:00, la Sala Gabriela Szabo din Voluntari. Cum constănțencele, care au și trei straniere în lot, sunt mari favorite, pare imposibil să se ajungă în decisiv, care ar trebui să se dispute în 12 mai.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!