Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța și FCC ICIM Arad se întâlnesc prima dată în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.02.2019

Phoenix Știința Constanța primește sâmbătă, de la ora 12, vizita celor de la FCC ICIM Arad, în cadrul etapei a 7-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Ambele echipe au pierdut până acum toate cele cinci partide pe care le-au disputat în faza a doua a sezonului regulat.

Formația constănțeană a jucat o singură partidă pe propriul teren după accederea în prima grupă valorică. Elevele lui Predrag Stanojcic au cedat cu 43-58 acasă cu CSM Târgoviște, în 5 ianuarie. Echipa de la malul mării a disputat în deplasare celelalte patru partide în Grupa Roșie. Primele două au fost pe terenul finalistelor de anul trecut, CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC, pierdute cu 70-98 și 60-82. După duelul cu dâmbovițencele, a urmat deplasarea de la Brașov (60-74). Phoenix Știința a stat în etapa a 5-a, iar la finalul săptămânii trecute a pierdut în prelungiri la Cluj-Napoca, cu 81-86, după ce a condus cu 13 puncte în startul ultimului sfert. Oaspetele au fost nemulțumite în special de raportul aruncărilor libere atunci.

Și FCC ICIM Arad caută prima victorie în Grupa Roșie. Arădencele nu au fost în cea mai bună formă în a doua fază a sezonului regulat. Au cedat acasă cu CSM Târgoviște (61-64) și cu Olimpia CSU Brașov (72-82). Arădencele au stat în prima etapă din anul 2019 și au mers la Cluj-Napoca după despărțirea de cea mai bună recuperatoare (Leeza Burdgess), iar absența ei s-a văzut de sub panou. Gazdele au dominat la recuperare și s-au impus cu 74-70. Au urmat duelurile cu primele două clasate, acasă cu ACS Sepsi SIC (54-92) și în deplasare la Satu Mare (62-78). La ultima partidă a intrat și noul pivot, Destiny Williams, care a terminat în double-double.

Phoenix Constanța a mers pe continuitate în lot, fără să aducă întăriri după promovarea în prima grupă valorică. FCC ICIM Arad a schimbat mult din mers după despărțirile de A'Lexus Harrison, Leeza Burdgess și Milica Deura. Ultima a fost chiar primul extra-transfer efectuat de galben-albastre, la mijlocul lui decembrie, dar a plecat în această săptămână. Williams s-a alăturat formației de pe Mureș cu câteva zile înaintea meciului de la Satu Mare. Clubul a anunțat transferul lui Chelsey Lee, dar aceasta nu a ajuns încă alături de noile sale colege, astfel că nu va juca la Constanța.

Cele două combatante de mâine sunt în a doua parte a clasamentului din prima grupă valorică. FCC ICIM Arad este pe locul 5 cu 19 puncte, după 4 victorii și 11 înfrângeri. Phoenix Știința Constanța este pe 7 cu 16 puncte (bilanț de 11 victorii și 6 înfrângeri, dar a intrat cu punctajul din prima fază înjumătățit). Constănțencele au 5 victorii și 2 înfrângeri pe propriul teren în această ediție de campionat. Cele 5 succese au fost obținute în prima fază a sezonului regulat, când au suferit o înfrângere la masa verde. Arădencele au o singură victorie în 7 partide jucate în deplasare în această ediție a LNBF.

În ceea ce privește mediile echipelor, Phoenix Știința stă mai bine atât la puncte marcate (67,2 față de 66,1), cât și la puncte primite (58,5 la 71,1), dar nu trebuie uitat că a avut adversari mai slab cotați în prima parte a sezonului. Formația de la malul mării are cifre mai bune și la recuperări (medii de 41,6 și 36,9), pase decisive (17,7 și 14,9), intercepții (10,2 la 9,2), capace (2,3 la 1,5) și greșeli personale (16,8 la 18,7). Arădencele au mai puține mingi pierdute pe meci (15,1 față de 17,3). Constănțencele stau puțin mai bine și la șuturile din acțiune (46,1% la două puncte și 33,1% la triple, față de 43,6% și 31,3%). La libere diferența este puțin mai mare (70,9% față de 63,5%).

Ambele echipe au trei straniere în lot la ora actuală. La gazdele de mâine sunt Chelsea Douglas, Vladinka Erak și Jelena Jovanovic, iar la oaspete: Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta și Destiny Williams. Erak este cea mai bună marcatoare și recuperatoare de la constănțence (13,8 puncte și 9,1 recuperări), iar Douglas oferă 4,3 pase decisive pe partidă. Hadzovic este liderul arădencelor la puncte (17 ppg) și pase decisive (4,8), având și cea mai bună medie la recuperări dintre jucătoarele rămase (5,4). Ambele echipe au în lot și jucătoare românce cu experiență în primul eșalon, ca Cristiana Cutaș și Marta Fodor. În ceea ce privește jucătoarele U23, Predrag Stanojcic are mai multe opțiuni pe care le folosește constant față de Miljan Medvedj. Surorile Ecaterina și Teodora Armanu, Andreea Beldian, Andreea Fleșer și Adelina Duță au medii între 21:52 și 9:41 minute pentru constănțence. La arădence, Teodora Neagu este prima opțiune U23, cu 20:51 minute pe meci, iar Anamaria Ciotir are 7:03 minute pe partidă. Celelalte tinere din lot au jucat foarte puțin.

Meciul dintre Phoenix Știința Constanța și FCC ICIM Arad se joacă sâmbătă, de la ora 12:00, la Sala Sporturilor Constanța. Vor arbitra: Mihai Săndulache, Alexandru Nicolae și Claudia Telcian.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!