Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța câștigă și duelul de acasă cu Agronomia București

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.10.2018

Phoenix Știința Constanța și-a continuat parcursul fără greșeală din grupa valorică BN a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Elevele lui Predrag Stanojcic s-au impus cu 73-55 în duelul cu Agronomia București, pe sferturi: 19-9, 11-10, 29-20, 14-16. Jocul a fost echilibrat doar în primele minute, gazdele s-au distanțat în a doua jumătate a sfertului 1, iar cea mai mare diferență a fost de 23 de puncte.

Cele două echipe erau neînvinse înainte de meciul din etapa a 5-a, cu 3 victorii în dreptul celor de la malul mării și 2, la limită, pentru bucureștence. Constănțencele au început partida cu toate cele trei straniere din lot, Douglas, Erak și Jovanovic, alături de Cutaș și E. Armanu. Oaspetele, doar cu jucătoare autohtone în lot, le-au avut în 5-ul de start pe Ușurelu, Topală, Chelariu, Chițanu și Militaru.

Topală a deschis scorul, de la distanță, iar Erak și Jovanovic au dus pentru prima dată formația gazdă în avantaj. A urmat o nouă triplă pentru oaspete, a lui Chițanu, și cele două echipe au alternat la conducere. Constănțencele au avut un run de 13 puncte și s-au distanțat la 19-7 în penultimul minut al sfertului. Doar Rantz a mai înscris pe finalul perioadei de joc, iar la prima pauză scorul era 19-9.

Tripla lui Beldian a dus diferența la 13 lungimi, dar au urmat 3 minute fără reușite în atac pentru gazde. Oaspetele s-au apropiat la 24-17 în minutul 16. A fost rândul bucureștencelor să nu găsească drumul spre coș, iar E. Armanu mărea distanța la 11 lungimi. Acesta avea să fie și ecartul la jumătatea partidei, când scorul era 30-19.

Diferența a oscilat între 12 și 15 puncte după revenirea de la vestiare. Phoenix Știința s-a distanțat la 47-24 după triplele lui Douglas și Cutaș. La ultima pauză scorul era 59-39. Oaspetele s-au apropiat cel mai mult la 15 puncte în sfertul patru, dar constănțencele nu au avut probleme. Au intrat și jucătoarele cu mai puține minute. S-a încheiat 73-55, iar elevele lui Predrag Stanojcic ajung la 4 victorii din 4 posibile. Pentru formația pregătită de Milan Sokic este primul eșec în această ediție de campionat.

Gazdele au făcut diferența cu cele 47 de recuperări, față de 33, dar și cu cele 20 de puncte înscrise după erorile adverse, față de 6. Ambele echipe au avut 40% la șuturile din semicerc (21 de reușite și 18), iar de la distanță s-au marcat 6 și 5 coșuri. 13-4 a fost scorul la libere transformate.

Chelsea Douglas a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 17 puncte (6 pase decisive). Pentru Phoenix Știința au mai înscris: Jovanovic 11 puncte, E. Armanu 10, Cutaș 8 puncte (12 recuperări), T. Armanu 7 puncte, Erak 7 puncte (6 pase decisive), Beldian 5 puncte, Fota 4, Florea 2 și Duță 2 puncte.

Alexandra Chițanu a fost principala marcatoare de la oaspete, tot cu 17 puncte. Pentru Agronomia au mai înscris: Vilcinschi 13 puncte, Rantz 8 puncte (9 recuperări), Topală 8 puncte, Chelariu 5, Calin 2 și Brudea 2 puncte.

Pentru ambele echipe urmează partide în etapa intermediară de miercuri. Phoenix Știința Constanța joacă acasă cu CSM Târgu Mureș, iar Agronomia București primește vizita celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!