Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța găzduiește sâmbătă duelul pentru locul 6 cu Universitatea Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.03.2019

Phoenix Știința Constanța și Universitatea Cluj se întâlnesc sâmbătă, de la ora 15:00, într-un meci din etapa a 13-a a Grupei Roșii din LNBF. Cele două echipe sunt pe locurile 6 și 7 în prima grupă valorică, ambele cu câte 23 de puncte. Clujencele sunt în față grație victoriei din tur.

Meciul de mâine va fi al 4-lea între cele două formații. Pe lângă duelul din campionat a mai fost dubla din primul tur al Cupei României. Atunci s-a impus formația pregătită de Predrag Stanojcic în ambele partide, cu 77-73 în deplasare și 67-59 acasă. Loturile nu au fost complete atunci.

Partida tur din campionat, din luna ianuarie, a avut nevoie de prelungiri. Universitatea s-a impus cu 86-81 după ce a revenit de la -13 în sfertul patru. Atunci gazdele au pus probleme cu pressingul avansat, iar oaspetele au intrat rapid în penalizare. Arlesia Morse a fost coșghetera acelui meci cu 33 de puncte. La „U” au mai fost în double-digits: Părău cu 17 puncte, Boț cu 13 și Begenisic cu 11. Vladinka Erak a reușit un double-double pentru oaspete cu 20 de puncte și 15 recuperări, urmată de Douglas cu 18 puncte și Fota cu 15.

Phoenix Știința nu a făcut modificări în lot față de ultima confruntare directă. De la Universitatea a plecat Napier, iar la alb-negre au venit Tierra Henderson și Mihaela Maxim, care au avut contribuții importante în ultimele partide.

Cele două echipe au câte 23 de puncte și sunt pe ultimele două locuri din Grupa Roșie. Clujencele au un bilanț de 3 victorii și 17 înfrângeri, toate în prima grupă valorică. Phoenix Știința are 13 succese și 9 eșecuri în acest campionat, dar a urcat cu punctajul înjumătățit din a doua grupă valorică. Constănțencele au 6 victorii și 5 înfrângeri pe propriul teren (1/4 în faza a doua). Universitatea a pierdut toate cele 10 meciuri pe care le-a jucat în deplasare în acest campionat (5 în a doua fază a sezonului regulat).

„U” Cluj are o serie de 5 înfrângeri în campionat, patru în deplasare la Târgoviște, Brașov, Sfântu Gheorghe și Arad, iar ultima acasă cu CSM Satu Mare. În ultimul meci alb-negrele s-au ținut aproape mai mult de trei sferturi, dar au cedat cu 68-82 în fața vicecampioanei. Ultima victorie obținută de clujence este chiar cea din duelul cu constănțencele.

Phoenix Știința a pierdut în etapa precedentă acasă cu Olimpia CSU Brașov, 57-72, după ce în runda a 10-a se impunea la Târgoviște cu 13 puncte. Echipa din Constanța s-a calificat recent la Final 4-ul Cupei României, competiție în care participă pentru prima dată, după ce a trecut în dublă manșă de CSM Alexandria.

În ceea ce privește mediile celor două echipe, constănțencele stau mai bine atât în atac (64,8 puncte înscrise pe meci față de 63,3), cât și în apărare (60,5 puncte primite față de 82,3), dar nu trebuie uitat că în prima fază a campionatului au jucat în a doua grupă valorică. Phoenix Știința stă mai bine și la recuperări (40,2 pe meci față de 36,8), pase decisive (16,5 la 11,6), intercepții (9,4 la 7,7), capace (2,1 la 1,5), mingi pierdute (17,3 la 18,8) și faulturi (16,8 la 17). Clujencele au un procentaj mai bun la aruncările libere (76,6% față de 70,9%). Echipa de la malul mării stă mai bine la șuturile din acțiune, 44,9% la două puncte și 32,3% de la distanță, față de 40,9% și 28,7%.  

Jucătoarele străine sunt liderele celor două echipe în statisticile importante. Chelsea Douglas este coșghetera lui Phoenix Știința cu 13,9 puncte pe meci și cea mai bună pasatoare cu 3,9 assist-uri. Vladinka Erak contribuie cu 8,8 recuperări pe partidă. Arlesia Morse are 18,5 puncte pe meci la „U, Aleksandra Begenisic 7,9 recuperări, iar Rishonda Napier oferea 3,8 assist-uri pe meci. Universitatea are patru straniere după ultimele transferuri, dar doar 3 joacă minute importante. Trei jucătoare străine are și Phoenix Știința, care are și românce mai experimentate, în timp ce Carmin Popa are doar jucătoare autohtone sub 23 de ani.

Partida de sâmbătă, de la ora 15:00 la Sala Sporturilor Constanța, poate decide ocupanta locului 6 înaintea play-off-ului. Cele două echipe joacă în ultima etapă cu formații mai bine clasate. Phoenix Știința va evolua pe terenul lui FCC ICIM Arad, în timp ce Universitatea va primi vizita celor de la CSM Târgoviște.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!