Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța, la prima victorie sub 10 puncte diferență în grupa valorică B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.12.2018

Phoenix Știința Constanța a obținut a 9-a victorie în grupa valorică B din Liga Națională de Baschet Feminin, în capitală. Partida dintre Agronomia și formația de la malul mării s-a încheiat cu scorul de 68-75, pe sferturi: 14-25, 17-10, 19-20, 18-20. Cea mai mare diferență a fost de 16 puncte, în sfertul secund, după care gazdele au echilibrat jocul și s-au apropiat. Chițanu s-a remarcat cu 29 de puncte pentru bucureștence, iar două oaspete au fost în double-double.

Agronomia București le-a avut în 5-ul de start pe Mihaela Chelariu, Adina Topală, Alexandra Chițanu, Claudia Ușurelu și Sonia Vilcinschi. Phoenix Știința Constanța a răspuns cu Chelsea Douglas, Vladinka Erak, Teodora Armanu, Ecaterina Armanu și Cristiana Cutaș. 

Debutul partidei a fost cu ratări de ambele părți, iar T. Armanu deschidea scorul cu o reușită de la distanță, după două minute. Gazdele au avut nevoie de aproape trei minute și jumătate pentru a înscrie primele puncte, prin Topală, cu 2+1. Cutaș a dus scorul la 3-6 și Vilcinschi a egalat cu prima triplă a gazdelor. Erak, Douglas și E. Armanu și-au desprins echipa la 6-13, în minutul 6. Diferența trecea de 10 puncte după tripla lui Douglas, 10-22. La prima pauză scorul a fost 14-25.

E. Armanu și Fota au pus cea mai mare diferență de pe tabelă în minutul 12, când scorul era 14-30. Constănțencele au marcat doar 5 puncte până la finalul perioadei de joc. Chițanu și Vilcinschi și-au apropiat treptat echipa, iar la pauza mare diferența era de doar patru lungimi, scor 31-35.

Bucureștencele nu au înscris în primele două minute de la reluarea partidei, iar oaspetele s-au dus la 31-39. Chițanu a reușit două triple la rând și și-a apropiat echipa la trei puncte, dar Cutaș a răspuns cu o reușită de după semicerc. Ecartul a oscilat între 3 și 7 puncte până la finalul sfertului trei. Scorul ultimei pauze a fost 50-55.

Constănțencele au început mai bine și ultima perioadă de joc, primind doar 3 puncte în aproape trei minute. Douglas, Cutaș și Erak au dus din nou diferența în două cifre, 53-63 în minutul 33. Aceasta a crescut la 11 lungimi, dar gazdele s-au apropiat din nou la 4 puncte, 65-69. Jocul a fost destul de fragmentat în a doua parte a sfertului, cu vizite la linia de fault. Douglas și E. Armanu au dus scorul la 65-73 cu un minut și jumătate înainte de final. Vilcinschi a înscris de după semicerc și a dus diferența la cinci lungimi, dar mai erau doar 36 de secunde rămase din joc. T. Armanu a transformat ambele libere, gazdele au ratat tentativa de la distanță și scorul final a fost 68-75.

Este cea mai mică diferență cu care formația pregătită de Predrag Stanojcic se impune în a doua grupă valorică. Phoenix Știința are un bilanț de 9 victorii și o înfrângere (cea la masa verde) și conduce clasamentul grupei B cu 18 puncte. Echipa din Constanța este la egalitate de puncte cu Rapidul, dar cu un meci mai puțin și are în continuare prima șansă să promoveze în grupa roșie. CS Agronomia București ajunge la 2 victorii și 8 înfrângeri și este ultima în grupa B, cu 12 puncte, dar un meci mai puțin față de formația din imediata apropiere.

Alexandra Chițanu a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte (2x3), fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. A urmat-o Sonia Vilcinschi cu 24 de puncte (5x3). Pentru Agronomia au mai înscris: Topală 5 puncte, Ușurelu 4 puncte (6 recuperări), Rantz 4 puncte și Chelariu 2 puncte (6 recuperări).

Chelsea Douglas a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 20 de puncte (2x3), plus 6 recuperări și 8 assist-uri. Au urmat-o jucătoarele de sub panou, ambele în double-double. Cristiana Cutaș a contribuit cu 19 puncte și 10 recuperări, iar Vladinka Erak, cu 15 puncte și 12 recuperări. Pentru Phoenix Știința au mai înscris: E. Armanu 8 puncte, T. Armanu 7, Beldian 4 și Fota 2 puncte.

Cele două echipe au avut câte 25 de reușite din acțiune și procentaje asemănătoare, 61% și 62%. Gazdele au stat mai bine din semicerc, cu 18 reușite față de 16, iar la triple a fost 9-7 pentru vizitatoare. Acestea au transformat 16 libere din 20, iar bucureștencele au avut 11/15 de la linia de fault. 16 puncte a avut Phoenix Știința după greșelile adverse, față de 11.

Ambele echipe mai au de jucat două meciuri din această fază a campionatului. Phoenix Știința Constanța joacă luni, 10 decembrie, acasă cu CSM Alexandria, meciul contând pentru etapa a 14-a. În 13 decembrie constănțencele joacă în deplasare cu CSM Târgu Mureș, partida din etapa a 13-a. Agronomia București joacă meciul din etapa următoare în 12 decembrie, la Târgu Secuiesc, iar în 19 primește vizita celor de la CSM Târgu Mureș.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!