Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța, la primul succes în deplasare în prima grupă valorică din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.02.2019

Phoenix Știința Constanța a obținut prima victorie în deplasare în cadrul Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Feminin. Meciul din etapa a 10-a, dintre CSM Târgoviște și formația promovată din a doua grupă valorică, s-a încheiat cu scorul de 50-63, pe sferturi: 15-21, 18-18, 9-10, 8-14. Echipa de pe locul 3 a condus doar în startul meciului, iar constănțencele au profitat de minutele fără coș ale gazdelor și s-au distanțat la 15 puncte în sfertul patru.

CSM Târgoviște le-a avut în 5-ul de start pe Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Laura Vaida și Larisa Toma. Phoenix Știința Constanța a început meciul cu Chelsea Douglas, Andreea Beldian, Bianca Fota, Jelena Jovanovic și Vladinka Erak. Stoenescu și Vaida au marcat pentru 4-0, iar Jovanovic și Douglas le-au dus pe oaspete la un punct în față. Echipele au trecut pe rând la conducere cu o lungime, Vaida și Poole au dus diferența la patru puncte pentru gazde, iar triplele lui Beldian și Douglas aduceau egalitatea pe tabelă, 13-13. Au fost mai mult de trei minute în care dâmbovițencele nu au înscris, iar Jovanovic și Douglas le duceau pe oaspete la șase puncte în față. Aceasta avea să fie diferența la prima pauză, când scorul era 15-21.

Poole și Vaida au strâns ecartul la două puncte în debutul sfertului secund, iar constănțencele marcau primele puncte în această perioadă de joc după mai mult de un minut și jumătate, prin Jovanovic. Au fost din nou două minute în care gazdele nu au găsit drumul spre coș, timp în care Douglas și Erak au mărit ecartul la zece lungimi, scor 19-29 în minutul 14. Cătălin Tănase a făcut trei schimbări după time-out. Popescu și Poole scuturau plasa de la distanță, iar reușitele din semicerc ale lui Neagu și Chivu le apropiau pe gazde la trei puncte, 29-32. Diferența s-a menținut între 3 și 5 puncte până în ultimul minut al sfertului. Douglas a înscris de la distanță pentru 33-39 la pauza mare.

Revenirea de la vestiare a adus două minute în care nu s-a înscris. Poole și Erak au marcat primele puncte, din interiorul semicercului. Oaspetele s-au dus la 8 puncte în față, dar au comis și câteva greșeli. Gazdele nu au fost foarte inspirate în atac, ratând și de la linia de fault. Phoenix Știința a primit un tehnic la bancă, iar libera transformată de Stoenescu a strâns ecartul la patru puncte în penultimul minut al perioadei de joc. Dâmbovițencele nu au mai înscris în acest interval, iar Erak și Jovanovic au dus scorul la 42-49 la ultima pauză.

Debutul sfertului patru le-a aparținut vizitatoarelor care s-au dus la +15 după un run de 8 puncte, cu două triple ale lui Jovanovic. CSM Târgoviște a avut nevoie de aproape patru minute pentru a înscrie primele puncte în această perioadă de joc, prin Toma. Și Phoenix Știința a avut cinci minute în care nu a marcat, iar Chivu și Toma și-au apropiat echipa la 48-57 cu mai puțin de trei minute rămase din joc. Jovanovic a avut un 3 points-play și a dus diferența la 12 lungimi. Ecartul nu a scăzut sub 11 puncte, iar Beldian a transformat două libere în ultimele secunde, stabilind scorul final, 50-63.

Cele două echipe au avut câte 53 de aruncări din acțiune, cu un procentaj superior pentru oaspete, 47% față de 39%. Phoenix Știința a avut 20 de reușite din semicerc, 5 de la distanță și 8 de la linia de fault. CSM Târgoviște a încheiat meciul cu 19 coșuri de două puncte, 2 triple și 6 libere transformate. Gazdele au avut două recuperări în plus, 35 față de 33. Banca CSM-ului a contribuit cu 14 puncte, în timp ce rezervele constănțene, cu 4.

Jelena Jovanovic a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, la care a adăugat 7 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au urmat-o: Douglas cu 19 puncte (6 recuperări), Erak 13 puncte (6 recuperări), Beldian 5 puncte și Cutaș 4.

Porsche Poole a fost cea mai bună marcatoare de la gazde, cu 15 puncte. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Stoenescu 9 puncte, Vaida 8 puncte (5 recuperări), Chivu 8 puncte, Toma 4 puncte (9 recuperări), Neagu 3 puncte (5 recuperări) și Popescu 3 puncte.

Phoenix Știința Constanța ajunge la 22 de puncte după a 2-a victorie în Grupa Roșie și a 13-a în această ediție de campionat. Formația pregătită de Predrag Stanojcic urcă pe locul 6, cu un punct în fața Universității Cluj. CSM Târgoviște se menține pe locul 3 cu 28 de puncte, după 9 victorii și 10 înfrângeri.

După turneele de 3x3 din weekend, ambele echipe vor disputa acasă prima manșă în sferturile de finală ale Cupei României. Phoenix Știința va primi în 27 februarie vizita celor de la CSM Alexandria, iar CSM Târgoviște va întâlni CSM Satu Mare. Formația constănțeană va juca următorul meci din campionat acasă, în 2 martie, cu Olimpia CSU Brașov. Dâmbovițencele au meciul din etapa a 11-a amânat pentru 12 martie, astfel că vor disputa următorul joc din campionat în 9 martie, la Brașov, după returul din cupă.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!