Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța, prima echipă care se impune în deplasare în play-off-ul din acest an în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.04.2019

Sfertul de finală dintre Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța a produs prima surpriză din play-off-ul acestei ediții a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Constănțencele sunt primele care s-au impus pe terenul formației mai bine clasate după sezonul regulat. Scorul primului meci a fost 69-72, pe sferturi: 13-28, 22-10, 23-13, 11-21. Oaspetele au condus până în sfertul trei, când gazdele au preluat conducerea, dar nu au mai înscris în ultimele cinci minute. Dobrogencele au încheiat mai bine jocul și conduc cu 1-0 în lupta pentru un loc în semifinale.

Olimpia CSU Brașov a început partida cu Alina Podar, Romina Filip, Biljana Pesovic, Amira Al Ash Hab și Carla Bartee. La formația de pe locul 3 la finalul sezonului regulat nu a evoluat Brandi Wingate, una dintre principalele marcatoare. Phoenix Știința Constanța (locul 6) le-a avut în formula de start pe Chelsea Douglas, Ecaterina Armanu, Jelena Jovanovic, Bianca Fota și Vladinka Erak. Fota a deschis scorul și Douglas reușea prima triplă pentru 0-5. Pesovic înscria primul coș al gazdelor spre finalul minutului doi. Jovanovic și Armanu au răspuns cu reușite de după semicerc și duceau scorul la 2-11. Urma primul time-out, cerut de Dan Calancea. Ecartul s-a menținut în jur de 7 puncte până la intrarea în ultimele trei minute ale sfertului. A urmat un run de 10 puncte în două minute al oaspetelor (5 ale lui T. Armanu) și diferența creștea la 17 puncte. Tanacan transforma două libere în finalul sfertului și la prima pauză tabela arăta 13-28.

A doua perioadă de joc a început cu ratări ale ambelor echipe și nu s-a marcat în primul minut. Podar a reușit un coș cu fault, Tanacan a transformat două libere și Podar scutura plasa de la distanță pentru 21-28. Douglas reușea primele puncte ale oaspetelor în sfertul doi după aproape trei minute. Diferența s-a păstrat la 7-9 puncte până cu două minute înainte de finalul sfertului. Constănțencele nu au mai înscris până la finalul acestuia, iar Podar, Pesovic (de afară) și Filip au strâns scorul la 35-38 la pauza mare.

Douglas, Bartee și Jovanovic, de două ori, au marcat de afară după revenirea de la vestiare și scorul era 40-47. Prlja și Pesovic au restabilit egalitatea, la 47 în minutul 24. Jovanovic le-a readus pe oaspete în avantaj, dar Pesovic a înscris 5 puncte la rând și a dus scorul la 53-49. Erak și-a apropiat echipa la două lungimi, dar din nou Phoenix Știința a avut probleme în atac pe finalul sfertului. Bartee și tripla lui Prlja le-au distanțat pe brașovence la 58-51 la ultima pauză.

A fost rândul gazdelor să nu găsească drumul spre coș în primele două minute și jumătate din sfertul patru, având și un turnover de 24 de secunde. Erak și Cutaș au egalat la 58 în acest timp. Podar le-a dus din nou pe gazde la conducere cu o reușită de după semicerc, iar Prlja și Pesovic (cu o triplă și o liberă după tehnic la antrenor), au făcut 69-62 la jumătatea sfertului patru. Au fost ultimele puncte înscrise de gazde în acest meci. Brașovencele au încercat destul de multe aruncări de la distanță cu care nu și-au găsit ținta, în timp ce Fota, Douglas și E. Armanu înscriau din semicerc și duceau scorul la 69-72. Acesta avea să fie și scorul final după ce în ultima jumătate de minut nu s-au mai pus puncte pe tabelă.

Olimpia CSU Brașov a avut mai multe aruncări din acțiune, 74 față de 60, dar un procentaj de reușită mult mai slab, (28% față de 48%). Constănțencele au înscris 19 coșuri de două puncte și 10 triple, în timp ce gazdele au avut 13 reușite din semicerc și 8 de afară. Brașovencele au transformat 19 libere față de 4. Phoenix Știința Constanța a dominat la recuperare, 52-33. Oaspetele au pierdut 26 de mingi față de 7, dar scorul la puncte înscrise după turnovers a fost doar 15-9 pentru Olimpia CSU.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte (3x3), aproape de double-double cu 9 recuperări, jucând toate cele 40 de minute. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Bartee 13 puncte (8 recuperări, 6 intercepții), Podar 11 puncte (2x3, integralistă), Prlja 11 puncte (2x3), Tanacan 6 și Filip 3 puncte (6 recuperări).

Chelsea Douglas a fost cea mai bună marcatoare de la învingătoare, cu 17 puncte (3x3), plus 7 recuperări și 8 assist-uri (integralistă). Vladinka Erak a încheiat în double-double cu 10 puncte și 14 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Jovanovic 15 puncte (3x3), E. Armanu 14 puncte (2x3, 7 recuperări), Fota 6 puncte (7 recuperări), Cutaș 5 puncte și T. Armanu 5.

A fost prima victorie obținută de Phoenix Știința Constanța în fața celor de la Olimpia CSU Brașov, la a treia confruntare directă. Constănțencele conduc cu 1-0 în seria de play-off, după ce s-au impus în deplasare pe terenul echipei mai bine plasate la finalul sezonului regulat. Meciul doi al seriei va fi tot la sala D.P. Colibași, miercuri, de la ora 18:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!