Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța primește vizita Agronomiei București în duelul echipelor neînvinse din grupa B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.10.2018

Sâmbătă sunt programate toate cele trei meciuri ale etapei a 5-a din grupa valorică B a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Ziua este deschisă de duelul dintre CSM Alexandria și CSU CSM Oradea, urmat de confruntarea formațiilor neînvinse, Phoenix Știința Constanța și Agronomia București. Rapid București primește vizita celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc în partida care încheie runda.

Grupa valorică B a LNBF a ajuns la etapa a 5-a. CSM Alexandria găzduiește sâmbătă de la ora 13:00 duelul cu CSU CSM Oradea, la sala Sporturilor Alexandria. Tinerele teleormănence au două puncte în clasament după ce au cedat meciurile din etapele 2 și 3, cu echipele bucureștene. A fost 58-61 pe terenul Agronomiei București, formație pe care elevele lui Mădălin Piperea o eliminau în primul tur al cupei. CSM-ul a pierdut cu 52-77 primul meci de acasă, cu Rapidul.

CSU CSM Oradea are tot două partide jucate în campionat, dar un bilanț de o victorie și o înfrângere. Bihorencele au fost învinse la Constanța, cu 42-74 în etapa a 3-a. Echipa pregătită din acest sezon de Mihai Coldea a câștigat acasă cu 58-53 în duelul cu CSM Târgu Mureș, astfel că are 3 puncte. CSU CSM are un meci amânat din prima etapă. Va fi prima confruntare între noua formație din Alexandria și orădence. Teleormănencele au o singură senioară în lot și jucătoare sub 18 ani, în timp ce orădencele au două straniere și alte câteva jucătoare cu experiență în primul eșalon.

Cele două formații neînvinse până acum în grupa B, Phoenix Știința Constanța și Agronomia București, se întâlnesc mâine, de la ora 15:00, la sala Sporturilor Constanța. Gazdele au 3 succese din 3 până acum în campionat: 73-57 cu Rapid București, 74-42 cu CSU CSM Oradea (ambele acasă) și 69-42 la Târgu Secuiesc. Constănțencele pregătite de Predrag Stanojcic sunt singurele cu trei straniere în lot în grupa B și par favorite să ocupe locul care duce în grupa roșie în faza a doua a campionatului, alături de echipele din prima grupă valorică.

Agronomia București are două victorii la limită pe propriul teren până acum. Bucureștencele conduse de Milan Sokic s-au impus cu 61-58 în fața celor de la CSM Alexandria și 60-59 cu Rapid București. Formația cu 4 puncte în clasament s-a bazat doar pe jucătoare autohtone. Meciul Agronomiei din prima etapă a fost amânat, după ce două jucătoare au fost la lotul de 3x3 U23. Phoenix Știința și Agronomia vor fi la a 3-a confruntare, după ce s-au întâlnit de două ori în sezonul trecut, în fosta Liga 1, în faza semifinală. Au fost două victorii pentru constănțence, 75-61 acasă și 83-54 în deplasare.

Ultimul meci al grupei B din etapa a 5-a se joacă la București, între Rapid și ACS KSE Târgu Secuiesc, de la ora 15:30. Rapidul a disputat până acum cele mai multe meciuri în grupa a doua, fiind singura care a jucat în primele 4 etape. Feroviarele au un bilanț de o victorie (77-52 la Alexandria în etapa a 3-a) și 3 înfrângeri (cele de la Constanța și Agronomia, plus 68-74 acasă cu CSM Târgu Mureș). Alb-vișiniile antrenate de Ioana Pinter o au pe Florina Stănici (Diaconu) în mare formă, cu 79 de puncte în 4 meciuri, cel mai mare total.

ACS KSE Târgu Secuiesc au cedat în cele două partide pe care le-a disputat până acum. A fost 42-69 cu Phoenix Știința și 57-64 la Târgu Mureș. În lotul covăsnencelor este o stranieră, alături de jucătoare U23. Meciul elevelor lui Ljubomir Kolarevic din etapa a 4-a a fost amânat pentru luna viitoare. Rapid București și ACS KSE Târgu Secuiesc s-au întâlnit de câte două ori în ultimele două ediții ale Ligii 1. Feroviarele s-au impus în toate cele 4 dueluri.  

CSM Târgu Mureș stă în etapa a 5-a. Pentru formațiile din grupa valorică B urmează o etapă intermediară, miercuri 31 octombrie, iar la finalul săptămânii viitoare este programată runda a 7-a, cea care încheie turul primei faze a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!