Stiri Liga I Feminin

Phoenix Constanța întâlnește duminică Universitatea CSM Oradea, într-un duel între candidate la promovare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.02.2018

Sala Sporturilor din Constanța găzduiește duminică un duel între două echipe care luptă pentru accederea la turneul de promovare. Phoenix Constanța este pe locul secund, iar Universitatea CSM Oradea este pe cinci.

Constănțencele au 11 puncte și un bilanț de 5 victorii și o înfrângere. Formația pregătită de Predrag Stanojcic este la două puncte de liderul CSM Târgoviște (13 puncte, 6/1), dar are și un meci mai puțin. Singurul eșec al echipei de la malul mării a fost cel de pe terenul deținătoarei cupei, în prima fază a competiției. Rezultatele dintre calificate s-au luat mai departe în faza semifinală. Astfel, Phoenix a stat în ultima etapă.

Universitatea CSM Oradea are tot o înfrângere, suferită la începutul acestei luni, la București, cu Rapid. Orădencele au 7 puncte după 3 victorii și un eșec. Universitatea CSM a avut o singură echipă de sine stătătoare în grupa din faza de calificare, ACS KSE Târgu Secuiesc, astfel că a intrat în cea semifinală cu două succese.

Cei de la Phoenix Constanța au prefațat într-o conferință de presă duelul cu una dintre contracandidatele pentru calificarea la turneul de promovare.

„Nu va fi ușor meciul cu Oradea, însă, dacă vom evolua la adevărata noastră valoare, vom învinge cu siguranță. Avem ca obiectiv calificarea la turneul final, dar nu ne gândim deocamdată acolo, ci luăm fiecare partidă, pas cu pas”, a declarat antrenorul principal, Predrag Stanojcic, citat de telegrafonline.ro.

„Acum, în faza semifinală, întâlnim adversari mai valoroși decât în prima fază a campionatului. Oradea a făcut transferuri importante și are aceleași obiective ca și noi, adică accederea la turneul final. Noi sperăm ca fetele să se mobilizeze și împreună cu staff-ul să reușească o figură cât mai frumoasă. Așteptăm duminică un public cât mai numeros la Sala Sporturilor, care să ne susțină și în acest meci. Personal, mi-aş dori foarte mult să luptăm pentru promovare în Sala Sporturilor. În acest moment, ne luptăm cinci echipe pentru patru locuri: CSU CSM Oradea, Agronomia Bucureşti, CSM Târgovişte, CS Phoenix Constanţa şi Rapid Bucureşti”, a spus și președintele Cristian Mănăstireanu.

La conferință au vorbit și jucătoarele aduse în iarnă, Gabriela Măgurean și Mădălina Geleriu.

„Meciul de duminică este cel mai greu de când am venit eu la această echipă. Sper să facem un joc bun, cu un baschet de calitate și așteptăm un număr cât mai mare de spectatori”, a declarat Măgurean.

„Am venit la Constanţa să pun umărul la promovarea echipei în Liga Naţională, pentru că sutem capabile de acest lucru. Îmi place aici, echipa este competitivă și sper ca duminică să ieșim învingătoare. Ne aşteaptă un meci foarte dificil, împotriva unei formaţii care, la fel ca noi, caută să promoveze pe prima scenă. Cu toate acestea, am încredere în coechipierele mele că putem obţine victoria”, a spus și Geleriu.

Meciul dintre Phoenix Constanța și Universitatea CSM Oradea se joacă duminică, de la ora 12. De la gazde va lipsi Denisa Fota, care și-a încheiat sezonul din cauza unei rupturi de ligamente. Orădencele și-au programat un joc la București, înainte de deplasarea la malul mării. Universitatea CSM joacă astăzi cu Sportul Studențesc.

*foto: telegrafonline.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!