Stiri Liga I Feminin

Phoenix Constanța a câștigat derby-ul cu CSM Târgoviște din grupa 1 a Ligii 1

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.12.2017

Douglas (în galben) și Arnold au fost cele mai bune marcatoare ale partidei

Duminică s-a disputat derby-ul grupei 1 a Ligii 1 de baschet feminin, între două formații candidate la promovare. CS Phoenix Constanța a primit vizita liderului neînvins CSM Târgoviște. Gazdele s-au impus cu 62-56, pe sferturi: 21-12, 17-19, 10-13 și 14-12.

Predrag Stanojcic a început partida cu B. Fota, Kirberg, Douglas, Williams și E. Armanu, iar Cătălin Tănase a răspuns cu Popescu, Ghiță, Toma, Arnold și Chivu.

Arnold a deschis scorul cu o reușită de după smeicerc. Kirberg a înscris primul coș al gazdelor după o repunere de lângă panoul advers. Douglas a dus Phoenix în avantaj cu o pătrundere reușită. Constănțencele au avut un run de 16 puncte cu care s-au distanțat la 16-3. La prima pauză ecartul a fost de 9 lungimi, 21-12. Oaspetele s-au apropiat la 38-31, la jumătatea partidei, și la 48-44 înaintea ultimelor zece minute. Phoenix și-a adjudecat ultimul sfert cu două puncte și s-a impus cu 62-56.

Chelsea Douglas a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte. Pentru Phoenix s-au mai remarcat Williams cu 12 puncte și T. Armanu cu 9. Shanita Arnold a fost cea mai bună marcatoare de la CSM Târgoviște cu 20 de puncte, urmată de Ghiță cu 12.

După această victorie CS Phoenix Constanța a egalat pe CSM Târgoviște în fruntea clasamentului. Ambele echipe au 11 puncte cu un bilanț de 5 victorii și o înfrângere. Tot 11 puncte are și CS Rapid București, dar cu o partidă în plus (4 victorii și 3 înfrângeri).

În meciul tur, dâmbovițencele s-au impus cu 68-62, aceeași diferență ca și la returul de la Constanța. Deținătoarea Cupei României, CSM Târgoviște, este pe prima poziție grație numărului de puncte înscrise.

Constănțencele mai au de jucat două partide cu sateliți, acasă cu ACS Sepsi SIC 2 Sfântu Gheorghe la finalul săptămânii, respectiv în deplasare la CSBT 2 Alexandria, în 12 decembrie. Târgoviștencele se vor deplasa la Sfântu Gheorghe și încheie faza de calificare acasă cu Rapidul.

Toate cele opt formații cu drept de promovare avansează în faza semifinală. Se iau mai departe și rezultatele directe înregistrate în faza de calificare.

*foto: Club Sportiv Phoenix Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!