Stiri

Phoenix Constanța ajunge la 3 victorii din 4 în turneele din Cupa României 3x3 feminin

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.11.2018

Seria de patru turnee de o zi de la Arena de Baschet a ajuns astăzi la final. Phoenix Constanța s-a impus în al patrulea turneu din faza de calificare a Cupei României 3x3 feminin, ediția 2018-2019. La fel ca în turneul care a deschis competiția, constănțencele au câștigat finala cu FCC ICIM Arad, scor 19-12. Bianca Fota, Adelina Duță, Andreea Beldian și Cristiana Cutaș și-au adjudecat 3 din cele 4 turnee de până acum.

Arena de Baschet din capitală a găzduit în această dimineată al patrulea turneu din seria care a deschis faza de calificare din CR 3x3 feminin. La fel ca și în precedentele trei zile, au fost patru grupe în prima fază, una de patru echipe și restul de trei. Ocupantele primelor două locuri au avansat în faza knock-out.

ACS KSE Târgu Secuiesc a fost lider în grupa A, cu trei victorii obținute cu Olimpia CSU Brașov (15-8), Universitatea Cluj (12-10) și CSM Alexandria (17-16). Universitatea Cluj a fost pe doi, având succese cu CSM Alexandria (12-9) și Olimpia CSU Brașov (10-5). CSM Alexandria a fost pe trei în grupă, câștigând cu 16-9 duelul cu brașovencele.

CSM Târgu Mureș a câștigat grupa B după ce s-a impus cu 17-16 în meciul cu FCC ICIM Arad și 21-11 cu CS Rapid București. FCC ICIM Arad a mers mai departe după ce a trecut cu 12-7 de Rapid.

CS Phoenix Constanța a fost pe prima poziție în grupa C, cu două victorii: 21-10 cu CSM Târgoviște și 16-13 cu CS Agronomia. Bucureștencele au obținut al doilea loc în faza următoare după 18-16 cu dâmbovițencele.

Finalistele turneului de sâmbătă, CSM Satu Mare și Sepsi Sf Gheorghe au fost repartizate în grupa D. Sepsi a câștigat cu 21-18 confruntarea cu sătmărencele și cu 21-16 duelul cu CSU Oradea. CSM Satu Mare a fost pe doi în grupă după succesul cu orădencele, 15-11.

FCC ICIM Arad a avansat în semifinală după un duel cu ACS KSE Târgu Secuiesc, scor 21-16. CSM Târgu Mureș a trecut de Universitatea Cluj cu 14-12. CS Phoenix Constanța a avansat în penultimul act după 20-15 cu CSM Satu Mare. CS Agronomia a învins cu 15-7 pe Sepsi Sf Gheorghe în sferturi.

FCC ICIM Arad a câștigat cu 15-8 semifinala cu CSM Târgu Mureș. Formația arădeană a jucat în formula Adela Mercea, Diana Spinean, Anamaria Ciotir și Rita Bartok. Mureșencele de la acest turneu au fost Cristina Badi, Andreea Feises, Georgiana Plăvițu și Mihaela Maxim.

CS Phoenix Constanta s-a impus cu 12-9 în disputa din semifinale cu CS Agronomia. Constănțencele au avut aceeași formulă cu care au câștigat și primele două turnee: Bianca Fota, Adelina Duță, Andreea Beldian și Cristiana Cutaș. Pentru Agronomia au jucat astăzi Alexandra Chițanu, Mihaela Chelariu, Sonia Vilcinschi și Claudia Ușurelu.

Cele două finaliste, CS Phoenix Constanța și FCC ICIM Arad și-au disputat întâietatea și la turneul care a deschis seria de patru. Coincidența face ca scorul finalelor turneului 1 și 4 să fie același, 19-12 pentru formația de la malul mării.

În clasamentul Cupei României 3x3 feminin, ediția 2018-2019, conduc jucătoarele de la Phoenix Constanța. Acestea au acumulat câte 350 de puncte după trei locuri 1 și un loc 5. Le urmează cele patru componente de la FCC ICIM Arad cu câte 270 de puncte (2 locuri 2, un loc 3 și un loc 7). Reprezentantele de la Sepsi Sf Gheorghe sunt următoarele în clasament cu câte 245 de puncte (un loc 2, două locuri 4 și un loc 6). Clasamentul complet poate fi găsit aici

În acest an mai sunt programate turneele 5 și 6 din faza de calificare, în 15 și 16 decembrie, tot la Arena de Baschet. În luna februarie vor fi ultimele patru turnee din această fază, în 9-10 și 23-24. Locația pentru ultimele patru poate fi Arena de Baschet sau altă localitate, dacă există solicitări. Turneul semifinal și cel final sunt programate pentru 25 și 26 mai.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Citiți și:

Prima ediție a Cupei României 3x3 feminin debutează cu patru turnee la Arena de Baschet în 15-18 noiembrie

CS Phoenix Constanța și-a adjudecat primul turneu din CR 3x3 feminin după o finală cu FCC ICIM Arad

Phoenix Constanța s-a impus și în al doilea turneu al Cupei României 3x3 feminin

CSM Satu Mare a câștigat turneul 3 din Cupa României 3x3 feminin după o finală cu Sepsi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate