Stiri Liga I Feminin

Phoenix Constanța, la a doua victorie consecutivă acasă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.03.2018

Formația constănțeană a obținut al doilea succes la rând acasă, în Liga 1 de baschet feminin. Phoenix s-a impus cu 89-50 în fața celor de la CSM CSS Ploiești, o echipă foarte tânără.

Gazdele s-au desprins încă din prima perioadă de joc, la finalul căreia conduceau cu 30-18. Meciul a continuat în aceeași direcție, cu constănțencele marcând alte 32 de puncte în sfertul secund, când ploieștencele au reușit doar 6 puncte. Astfel, la pauza mare scorul era 62-24. În partea a doua jocul a fost mai echilibrat, cu Stanojcic dând minute și jucătoarelor mai tinere. Au fost două sferturi încheiate la o posesie (19-16, respectiv 8-10).

S-a încheiat 89-50 și Phoenix Constanța a ajuns la 18 puncte, după 8 victorii și 2 înfrângeri în meciurile care contează pentru faza semifinală.

Jassany Williams a fost cea mai bună marcatoare de la constănțence cu 17 puncte. Alte patru jucătoare de la gazde au fost în double-digits: T. Armanu cu 16 puncte, B. Fota 13, Kirberg 10 și Douglas 10 puncte. Au mai înscris pentru Phoenix: Măgurean 7 puncte, Marcu 5, E. Armanu 4, Geleriu 3, Florea 2 și Grancea 2 puncte.

Formația de la malul mării este pe locul secund în clasamentul Ligii 1, la un punct în spatele celor de la CSM Târgoviște (19 puncte, 9/1). Constănțencele sunt la un punct în fața Universității CSM Oradea (17 puncte, 7/3) și la două de echipele din București, Rapid și Agronomia, ambele cu câte 16 puncte după 6 succese și 4 eșecuri.

Majoritatea echipelor mai au de jucat 4 partide în faza semifinală din eșalonul secund. Primele patru formații se califică la turneul de promovare. Pentru constănțence urmează un alt meci ușor acasă, cu o echipă care se bazează pe tinere, KSE Târgu Secuiesc, la începutul lunii viitoare. După pauza de Paști va urma un meci mult mai dificil, în deplasare la Oradea. Elevele lui Predrag Stanojcic vor încheia seria meciurilor de pe propriul teren cu o altă partidă în care pornesc clar cu prima șansă, cu „lanterna roșie” Sportul Studențesc. Phoenix încheie această fază a competiției în deplasare cu Agronomia București, la finalul lunii aprilie.

*foto: cugetliber.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!