Stiri Liga I Feminin

Phoenix Constanța, una dintre pretendentele la promovare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.10.2017

Sigla Phoenix Constanța„Liga 1 Baschet Feminin – Constanța, un pas înainte”... după 23 de ani. Așa a fost prezentat proiectul echipei de senioare pentru finanțarea din partea autorităților. Și CS Phoenix Constanța a primit o 1.200.000 de lei, aproximativ 260.000 de euro. Sunt incluse și echipele de juniori.

În ceea ce privește noua echipă din Liga 1 de baschet feminin, „avem ca obiectiv calificarea la turneul final”, după cum declara președintele clubului, Cristian Mănăstireanu, citat de telegrafonline.ro.

Predrag Stanojcic este antrenorul care va conduce formația de la malul mării. Sârbul de 37 de ani vine din postura de secund la Steaua Roșie Belgrad, echipă care a făcut dubla cupă-campionat în sezonul trecut. Acesta a condus echipele U16 și U18 de la formția sârbă, având în palmares titluri la aceste categorii. „Când președintele m-a sunat, m-am gândit și am considerat că este ceva nou și poate o oportunitate pentru ceva mai bun. Este o nouă provocare. Cel mai important este să încercăm să fim pe primul loc pentru a ajunge în prima ligă în sezonul următor”, a declarat Predrag Stanojcic, pentru pagina de facebook a clubului. Dan Constantinescu va fi secundul antrenorului sârb. Constantinescu a jucat la Dinamo București și Farul Constanța.

Decana de vârstă a echipei: Elena Dincă. Extrema de 33 de ani este cu câteva luni mai mare decât antrenorul principal. Aceasta a venit la Phoenix de la câștigătoarea Cupei României, CSM Târgoviște, formație cu care se va întâlni în faza de calificare a Ligii 1, în cadrul grupei 1. „Îmi plac extremitățile, să încerc tot ce-i nou. Am zis de ce nu, este un club nou care vrea să intre, în primul rând, în Liga Națională și a fost o provocare pentru mine să aleg Constanța”, a motivat, pentru aceeași pagină, jucătoarea care are în palmares titluri cu Târgoviștea. A mai jucat la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSU Alba Iulia.

În lot au fost cooptate două americance de 25 de ani. Chelsea Douglas este fundaș, a jucat pentru Wake Forest până în 2014. În acel an s-a pregătit cu Seattle Storms, formație de WNBA, dar nu a fost reținută în lot. Are în palmares un titlu în Finlanda cu Catz Lappeenranta, jucând în 18 partide, cu 14,7  puncte/meci. În sezonul următor a jucat pentru Eisvogel USC Freiburg, în prima ligă germană. Jassany Williams a evoluat sezonul trecut în Portugalia la Clube Uniao Sportiva Ponta Delgada. În 7 meciuri a avut medii de 5,3 puncte și 9,4 recuperări. În Europa a mai avut o experiență elvețiană, la Alte Kanti Aarau, iar în Statele Unite a jucat pentru Auburn Tigers și University of Miami.

O altă sportivă cu experiență în Liga Națională este Selena Kirberg. Fundașul de 22 de ani este la a doua echipă de eșalon secund în acest an, după ce din iarnă a jucat la Timișoara, o altă formație nou-înființată care țintea promovarea. Jucătoarea cu cetățenie română și muntenegreană a jucat până anul trecut la CSM Târgoviște cu care are în palmares titlul național.

Formația constănțeană are în lot mai multe perechi de surori. Gemenele Bianca și Denisa Fota, de 22 de ani, vin de la Phoenix-ul din primul eșalon, cel gălățean, unde au fost în lot în toate cele patru sezoane de când echipa a promovat. Surorile Ecaterina și Teodora Armanu (19 și 17 ani) s-au alăturat echipei nou-înființate. Din lot mai fac parte: Andreea Bogățeanu (19 ani), Ana-Maria și Bianca Ivanov (17 ani), Anca Maria Crăciun (17 ani), Teodora Petrescu (17 ani), Daria Ioana Mocanu (16 ani) și mezinele de 14 ani Bianca Maria Florea, Alexia Grancea și Alexandra Marcu.

Phoenix Constanța este în grupa 1 a Ligii 1, alături de două formații cu drept de promovare, CSM Târgoviște și CS Rapid București, precum și cu trei sateliți ai prim-divizionarelor: ACS Sepsi SIC 2 Sfântu Gheorghe, CS Phoenix 2 Galați și CS Teleorman 2 Alexandria.

Prima partidă a constănțencelor va fi la finalul săptamânii viitoare, acasă cu Rapid București. 

*foto: facebook Phoenix Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii