Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix Galaţi, victorie importantă cu CSM CSU Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
04.11.2017

phoenix galati victorie csm csu oradea

Phoenix Galaţi a profitat de avantajul terenului propriu şi a câştigat cu emoţii la capătul unui duel pe care l-a condus de la capăt la final, scor 89-86, în faţa celor de la CSM CSU Oradea, în etapa a cincea a LNBM.

Phoenix Galaţi a început în formula Măciucă, Pavlovic, Tony Gugino, Miller şi Cameron Rundles. De partea cealaltă Oradea a ales în primul cinci pe Bobe Nicolescu, Milosevic, Pasalic, Valeika şi Trotter.

Oaspeţii au început mai bine partida şi după cinci minute conducea la patru puncte, scor 13-9. Treptat însă Phoenix a preluat iniţiativa iar la sfârşitul primului sfert gălăţenii conduceau cu 24-18, datorită lui Hadzifejzovic şi Rundles. Sfertul al doilea a aparţinut tot gazdelor, care l-au avut din nou în prim plan pe Hadzifejzovic. De partea cealaltă responsabili cu punctele au fost Mandache şi Gajovic, care au fost singurii marcatori ai oaspeţilor în sfertul doi. Cameron Rundles avea să stabilească scorul pauzei, 51-39 pentru Phoenix.

Gajovic a deschis balul în sfertul al treilea, dar Rundles i-a răspuns cu două coşuri consecutive. Hadzifezovic a răspuns apoi cu 8 puncte consecutive, iar Gugino a dus Phoenix la 14 puncte, scor 69-55. Andrei Mandache a readus speranţele pentru oaspeţi iar după trei sferturi  moldovenii conduceau cu 78-67.

Mandache şi Milosevic au redus distanţa la cinci puncte, scor 78-73. Cameron Rundles a răspuns cu două coşuri de 3 puncte care au pus Phoenix în faţă la nouă lungimi, 84-75. Acelaşi Mandache şi Trotter au readus Oradea la patru puncte (84-80). A început apoi o loterie a aruncărilor libere unde mâna cea mai sigură a fost a „juniorului” Măciucă. După mai multe atacuri ratate ale gazdelor, cu 10 secunde rămase Milosevic a adus Oradea la doar trei puncte, scor 89-86. Gazdele au trăit apoi cu emoţii după un turnover al lui Gugino care a greşit pasa spre White. Acelaşi Gugino a reuşit însă o intervenţie salvatoare şi a reuşit să păstreze victoria în contul gazdelor.

Scor final 89-86 şi Phoenix obţine a patra victorie din 5 partide. De partea cealaltă, elevii lui Cristian Achim ajung la un palmares de 3-2.

Sead Hadzifejzovic a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 26 de pct şi 9 recuperări.  El a fost ajutat de Cameron Rundles, care a strâns 25 de pct şi 5 pase decisive, şi de Tony Gugino, cu 15 pct şi 6 recuperări. De partea cealaltă Andrei Mandache a avut cel mai bun meci din acest sezon, cu 24 de pct, 7 recuperări şi 5 pase decisive. Goran Gajovic a strâns şi el 19 pct, Trotter 14 pct şi Milosevic 13.

Etapa viitoare CSM CSU Oradea va primi replica celor de la SCM Universitatea Craiova, în timp ce Phoenix Galaţi vine în vizita la Bucureşti, pentru duelul cu CSM Steaua Eximbank.

*foto: Sportul Ilustrat/ Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!