Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix Galați, o nouă victorie spectaculoasă pe malul Dunării

Eduard Popa

Eduard Popa
03.02.2018

phoenix steaua

Phoenix Galați a reușit o nouă victorie spectaculoasă pe teren propriu, de această dată în fața lui CSM Steaua Eximbank București, scor 93-85, în etapa a XVII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Florin Nini a optat pentru un prim cinci format din Threat, Măciuca, Kalve, Pavlovic și Tony Gugino. De partea cealaltă Toijala a optat pentru Taylor, Darwiche, Marinov, Zekovic și Boone.

Partida a fost una extrem de echilibrată. Steliștii au avut un avantaj de maxim 5 puncte în primul sfert și au intrat după primul sfert cu un avantaj de 3 puncte, scor 25-22. Cu toate acestea elevii lui Nini au revenit grație unui run de 10-2 conduși fiind de Tony Gugino (scor 30-27). Steliștii au egalat la 33, dar gazdele au mai avut un parțial de 8-0 (41-33). Steliștii au replicat cu un 9-0, dar la pauză moldovenii intrau cu un avantaj de trei puncte, scor 46-43.

Echilibrul și răsturnările de situație au continuat și în partea a doua a meciului. Dragoș Andrei a deschis repriza secundă cu un coș de 3 puncte. Roș-albaștrii au revenit în avantaj după o triplă a lui Dragan Zekovic care a dus scorul la 61-60 pentru oaspeți. Încă o dată însă finalul de sfert a aparținut lui Phoenix, care a intrat înaintea ultimelor 10 minute cu un avantaj de 3 puncte, scor 66-63.

Steaua a intrat în avantaj după un and-one al lui Marinov și tot bulgarul a adus un avantaj de 4 puncte pentru Phoenix, scor 79-75. Ajutați de Tudor Sabău, americanii lui Phoenix au reușit un run impresionant de 18-6 în ultimele 5 minute, cu care au adus o victorie spectaculoasă pentru moldoveni, scor 93-85.

Astfel, Phoenix Galați mai răpune încă un adversar de calibru pe teren propriu, după ce a trecut în Sala Dunărea de CSU Sibiu, scor 67-62 și de CSM CSU Oradea, scor 89-86.

Philip Miller a fost cel mai bun marcator al lui Phoenix, cu 18 puncte, Tony Gugino a adunat 16 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, Will Artino a terminat cu 16 puncte, 7 recuperări, iar Jarvis Threatt a reușit un triple-double cu 15 puncte, 12 recuperări și 11 pase decisive pentru Galați.

La Steaua, Dragan Zekovic a reușit 26 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace, Pavel Marinov a adăugat 18 puncte, iar Brandon Taylor a terminat cu 16 puncte și 4 pase decisive.

După acest meci Phoenix Galați ajunge la 8 victorii și 8 înfrângeri, în timp ce Steaua coboară la 12 victorii și 5 înfrângeri.

*foto: Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!