Stiri Liga I Masculin

Phoenix U Galaţi, lider neînvins în grupa semifinală la finalul turului

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
15.03.2015

cs phoenix galatiDuminică s-a încheiat turul grupei semifinale din Liga I la baschet masculin. Cea mai interesantă partidă a avut loc la Miercurea Ciuc între echipa CSM VSKC din localitate şi Phoenix U Galaţi.

Cele două combatante au început cu formulele: Viţă, Darvaş, Lokody, Roşu, Vancsa respectiv Vîrnă, Pîrlog, Harrison, Cioacătă, Brown. Gălăţeanul Radu Vîrnă a deschis scorul cu o aruncare de 3 puncte şi echipa sa, cu Brown şi Cioacătă ca principali marcatori a deţinut iniţiativa în primul sfert. Ciucanii nu s-au lăsat mult invitaţi, au ripostat prin Vancsa şi Roşu, dar n-au izbutit decât să-şi adjudece sfertul şi să reducă la nouă puncte diferenţa de pe tabela de marcaj înregistrată la pauza mare, scor 35-44 (min.20).

Gazdele au continuat cu elan şi după reluare reuşind să câştige încă un sfert şi să se apropie ameninţător la cinci puncte, scor 51-56 (min.30). Phoenix U a apăsat pedala de acceleraţie în startul ultimului sfert. Harrison şi juniorul Vîrnă au ieşit la rampă cu câte două aruncări de 3 puncte, tabela a arătat un scor de 54-70 (min.35) şi soarta partidei s-a decis. Rezultat final: CSM VSKC Miercurea Ciuc - Phoenix U Galaţi 67-81 (17-28, 18-16, 16-12, 16-25).

Marcatori:

Miercurea Ciuc: Vancsa 15 puncte, Roşu 14 p, Viţă 11 p, Foreiter 9 p, Lokody 8 p, Bârsan 6 p, Faur 2 p, Laszlo 2 p.

Phoenix: Brown 18 p, Harrison 17 p, Cioacătă 16 p, Vîrnă 13 p, Pîrlog 8 p, Ţelinoiu 6 p, Mihai 3 p.

Echipa gălăţeană termină turul cu maxim de puncte (10) în fotoliul de lider, în timp ce formaţia ciucană se situează pe locul cinci cu şase puncte.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Vancsa
    La Iasi, cu nr 64 a jucat Balasz Baszo. Sa inteleg ca el este Vancsa sau este un alt jucator ? Nu prea inteleg... Sau s-a " maritat " Baszo ?

    cu 9 ani în urmă (16.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!