Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix a învins și pe BC Mureș

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
13.03.2017

Cea de-a doua etapă din grupa 7-10 a Ligii Naționale de baschet masculin s-a încheiat duminică seara cu partida Phoenix Galați – BC Mureș Tg. Mureș. Suporterii gălățeni au venit din nou în număr foarte mare la sala Polivalentă Dunărea, și-au împins favoriții de la spate din primul și până în ultimul minut. Băieții conduși de Florin Nini și Bogdan Bălănică nu le-au înșelat așteptările și i-au răsplătit cu o evoluție foarte bună.

Mureșenii au marcat primii prin Dapa dar imediat a venit replica lui Bojovic, Gugino, Guțoaia și Phoenix a condus cu 17-9 (min.5), 26-18 (min.7), 32-20 (min.19). Americanul Miller și-a intrat în rol, Guțoaia a scuturat plasa din afara semicercului și diferența s-a mărit la 13 puncte, scor: 42-29 (min.14).

BC Mureș, finalista Cupei României din ultimele două sezoane nu a renunțat și a început cursa de urmărire, Dapa, Martinic și Reed și-au arătat valoarea și scorul s-a strâns. Mai mult chiar cu trei minute înainte de final, Popescu a egalat la 87. Tensiunea a atins cote maxime, publicul s-a ridicat în picioare, Miller a adus liniștea cu o reușită de 3 puncte cu 101 secunde înainte de final, dar tot el a ratat un ultim atac pentru echipa sa în ultimele 29 de secunde, mureșenii au încercat să împingă partida în prelungiri dar Markovic a ratat aruncarea de la distanță.

Rezultat final: Phoenix Galați – BC Mureș Tg. Mureș 94-91 (32-23, 25-29, 24-23, 13-16). Principalii marcatori: Bojovic 27 puncte, Miller 25 p, Gugino 18 p, de la Phoenix respectiv Martinic 24 p, Dapa 17 p, Reed 17 p. Echipa gălățeană și-a consolidat locul VIII cu 27 de puncte în timp ce mureșenii rămân pe locul VII cu 29 de puncte.

sursa foto: Viorel King

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!