Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix a învins la Galați pe CSM Satu Mare

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
02.03.2017

Așa cum am anticipat partida din sala Polivalentă Dunărea dintre Phoenix Galați și CSM Satu Mare, care a contat pentru cea de-a XXII-a etapă a Ligii Naționale de baschet feminine a fost interesantă.

Tehnicienii portughezi Eugenio Rodrigues și Jose Araujo au trimis pe teren cele mai bune formule: Katie Rutan, Romina Filip, Alexandra Dumitrache, Erica Covile, Shanice Steenholdt respectiv Andreea Olah, Renata Szmutku, Eniko Laza, Kristina Baltic, Morgan Batey.

Phoenix a început în forță, a condus cu 10-2 (min. 4) dar CSM Satu Mare, cu Batey și Laza precis în aruncări a revenit și a trecut în avantaj: 10-13 (min.7), 12-16 (min.8), 17-18 (min.10). Căpitanul Romina Filip a sunat adunarea și și-a adus din nou echipa în avantaj, scor: 26-24 (min.14) dar CSM Satu Mare nu a renunțat la luptă și a intrat cu avantaj de două posesii la vestiare.

Soarta partidei s-a decis în sfertul trei când echipa gălățeană a apăsat pedala de accelerație, americancele Shanice Steenholdt, Katie Rutan și Jeanette Jackson au fost irezistibile și s-a desprins pe tabela de marcaj: 58-45 (min.27). Ultimul sfert a fost echilibrat, sătmărencele au încercat să revină dar Phoenix a știut cum să gestioneze situația și a bifat cea de-a XI-a victorie sezonală prin care își consolidează locul V din clasament. Rezultat final: Phoenix Galați – CSM Satu Mare 89-72 (17-18, 20-23, 27-12, 25-19).

MVP-ul meciului a fost „gălățeanca” Shanice Steenholdt, care a terminat cu double-double: 22 puncte, 18 recuperări dar și un indice de eficiență de 39 de unități. De la Phoenix s-au mai remarcat: Jeanette Jackson 17 p, Katie Rutan 13 p, Romina Filip 12 p, Erica Covile 11 p, 11 recuperări.

De la CSM Satu Mare, două jucătoare au terminat cu double-double: Morgan Batey 22 p, 10 recuperări și Kristina Baltic 10 p, 11 recuperări în timp ce Eniko Laza a marcat 19 p. Cele două echipe își păstrează pozițiile din clasament: Phoenix, locul V cu 33 de puncte, CSM Satu Mare, locul VI cu 31 puncte. În ultima etapă a turului, Phoenix va juca la Brașov cu Olimpia CSU iar CSM Satu Mare va primi vizita U Cluj Napoca.

foto: Viorel King

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!