Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix a obținut o victorie istorică cu CSM Târgoviște

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
17.02.2017

Faza a doua a Ligii Feminine de baschet a început în forță. Phoenix Galați și CSM Târgoviște au deschis balul vineri seara în sala Polivalentă Dunărea. Dâmbovițencele, aureolate recent cu cea de-a V-a Cupă a României au venit la Galați din postura de favorite, mai ales că scorul întâlnirilor directe le era net favorabil, scor 10-0. Echipa gălățeană pregătită de Eugenio Rodrigues și Andreea Șoptică nu a ținut cont de tradiție și de calculele hârtiei, a făcut un meci foarte bun, a condos de la început la sfârșit pe tabela de marcaj și a obținut o victorie surprinzătoare dar absolut meritată.

Distribuțiile de start au fost: Rutan, Filip, Dumitrache, Covile, Steenholdt respectiv Toma, Dincă, Coker, Poole și Green. Phoenix a început cu motoarele turate la maxim de la început și Steenholdt a marcat pentru 8-3 (min.3). Coker a restabilit egalitatea dar replica a venit prompt cu Steenholdt, Covile, McKenzie și Filip și scorul a devenit 26-10. Oaspetele au înscris ultimul coș din primul sfert. Rutan și Dumitrache au scuturat plasa din afara semicercului și după un ecart de 8-0 în startul sfertului doi, Phoenix s-a desprins decisiv: 34-12 (min.14).

CSM Târgoviște a dat impresia că va reveni dar gălățencele nu au fost de accord și și-au ținut adversarele la respect. Fetele conduse de Cătălin Tănase nu au renunțat, și-au adjudecat ultimele două sferturi dar a fost prea târziu să mai poată întoarce soarta meciului. Coker a marcat pentru 64-56 în min.33 și echipa sa și-a mai făcut de doi bani speranță dar Phoenix a gestionat foarte bine situația, al XI-lea duel a fost cu noroc și a obținut o victorie prețioasă. Rezultat final: Phoenix Galați – CSM Târgoviște 77-68 (26-12, 19-16, 16-20, 16-20).

Din tabăra gălățeană, două jucătoare au terminat cu double-double: Shanice Steenholdt 18 puncte, 12 recuperări și Erica Covile 11 p, 10 recuperări. S-au mai remarcat: Katie Rutan 15 p, 7 recuperări; Romina Filip 12 p, 7 recuperări; Alexandra Dumitrache 11 p. De la CSM Târgoviște principalele marcatoare au fost: Porchia Green 25 p, Monique Coker 10 p.

sursa foto: Sportul Ilustrat

10 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Bravo
    Felicitari. Targovistencelor nu le merge fara ajutorul arbitrilor. Sa le fie rusine, au stricat spectacolul din cupa.

    cu 7 ani în urmă (18.02.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Frustrat mai ești, s-a dus o săptămână de când v-au bătut dâmboviţencele. Incearcă să uiţi pentru a te vindeca mental, atâta răutate și supărare te poate face să cazi în depresie

      cu 7 ani în urmă (18.02.2017)
    Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    re
    Nu ma supara ca ne-au batut ci felul in care. Cand in fiecare meci esti dezavantajat de arbitrii e greu. Vad ca esti fan U Craiova, ca si mine. Asa veti pati si diseara cu FCSB, nu cred ca n-o sa fi suparat.

    cu 7 ani în urmă (18.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Tineam cu U Craiova istorică, clonele pesediste mă dezgustă! Dar, oricât de pătimaș ai fi, nu poţi arunca eșecul în cârca arbitrilor, sau doar a lor. Nu a fost cazul în meciul ăla.

    cu 7 ani în urmă (18.02.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      re
      Au dat cam multe faulturi aiurea.

      cu 7 ani în urmă (18.02.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    Felicitari
    Felicitari echipei din Galati.Sint sigur,ca este o echipa la fel de buna ca Targoviste,deci au castigat pe merit! Targovistencelor a lipsit arbitrajul dedicat!!

    cu 7 ani în urmă (18.02.2017) Raspunde
  • CSM Târgoviște TBN :

    Lnbf
    Cei de la sepsi nu au frustrarile acestea de la meciurile din cupa. Ei au aceste frustrari de la finala istorica de acum 2 ani cand Targoviste a intors de la 0-2 si a castigat campionatul la Sf. Gheorghe. Astea cu arbitrajele sunt povesti. Experienta jucatoarelor si a spus cuvantul la Final 8, dar cu un lot subtire, trebuie sa te astepti si la astfel de meciuri mai ales ca se va juca din 3 in 3 zile. Felicitari invingatoarelor!

    cu 7 ani în urmă (19.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC NR.1
    CEA MAI BUNA ECHIPA DIN LIGA NATIONALA DE BAsCHET FEMININ ESTE SEPSI SIC SFANTU GHEORGHE !! TBN si Targoviste traiesc in trecut...S-au schimbat multe in ultimii 2 ani...Sfantu Gheorghe face legea in baschetul feminin,daca nu intervin arbitrii! BRAVO LOR !!

    cu 7 ani în urmă (20.02.2017)
    • CSM Târgoviște TBN:

      lnbf
      Vedem cine o sa domine cand echipa va scapa de datorii si de interdictia transferurilor impusa de FIBA. Poate si ICIM o sa revina si atunci iar o sa treceti pe planul 3. Pana una alta "cea mai buna echipa din baschetul feminin" a fost invinsa de doua ori in acest sezon de catre Targoviste.

      cu 7 ani în urmă (23.02.2017)
    • CSM Târgoviște TBN:

      P.S
      "cea mai buna echipa din baschetul feminin" detine si un record negativ in acest sezon. Este echipa care a marcat cele mai putine puncte intr-un meci (36 de puncte, la Targoviste)

      cu 7 ani în urmă (23.02.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!