Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix s-a impus clar pe teren propriu în faţa lui Dinamo

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
08.03.2018

 phoenix dinamo

Phoenix Galați a reușit o victorie clară în Sala Polivalentă Dunărea și s-a impus la 64 puncte diferenţă în fața lui Dinamo, scor 110-46.

Dinamo a menţinut echilibru în primele patru minute după care gălăţenii şi-au început recitalul şi şi-au adjudecat primul sfert cu 28-13. Phoenix a continuat să-şi tureze motoarele la maxim, a realizat faze spectaculoase, cu americanul Jarvis Threatt în prim plan, autorul unor slam-dunk-uri spectaculoase şi a încheiat sfertul doi cu un parţial de 35-14. La vestiare s-a intrat cu un ecart de 36 de puncte în favorea gazdelor de la Dunăre, scor 63-27.

Ostilităţile s-au desfăşurat la fel şi la reluarea jocului. În consecinţă, sfertul trei s-a terminat cu un sec 30-13. Ultimul act a fost mai sărac în puncte, a intervenit oboseala în ambele tabere, iar în aceste condiţii echipa gălăţeană a câştigat cu 17-6 şi implicit partida, rezultat final: 110-46.

A fost o victorie categorică pentru gălățeni care și-au permis să ruleze tot lotul în fața unei echipe care pare să nu aibă vreo șansă să obțină vreo victorie în actuala stagiune.

Pentru echipa învingătoare au marcat: Pavlovic 18 puncte, Artino 16 p, Hadzifejovic 15 p, Miller 13 p, Threatt 11 p, Măciucă 11 p, Sabău 6 p, Stan 4 p, Petrişor 3 p, Andrei 3 p. Dinamo a avut ca marcatori pe: Cioacătă 16 p, Stănescu 9 p, Casale 8 p, Ionescu 5 p, Birloveanu 4 p, Manolescu 2 p, Rădulescu 2 p.

Situaţia din clasament a celor două echipe, Phoenix, locul 7 cu 28 de puncte respectiv Dinamo, locul 12 cu 19 puncte.

Runda viitoare, Phoenix va întâlni în deplasare pe BC SCM Timişoara în timp ce Dinamo va merge la Iaşi pentru confruntarea cu Poli.

*foto: Cristian Aurel

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!