Stiri

Pictură murală în cinstea lui Nikola Jokic, în orașul natal

Valentin Todea

Valentin Todea
13.02.2019

La fel precum alți jucători europeni din NBA, Nikola Jokic începe să primească tot mai multă apreciere și atenție din partea presei și o oamenilor care îl cunosc sau care acum ajung să îl descopere.

Jucătorul celor de la Denver Nuggets a urmat școala elementară „Dositej Obradovic” din Sombor, Serbia iar pe clădirea acesteia a ajuns să fie reprezentat. Artistul Andrej Josifovski a realizat o pictură murală cu pivotul sârb alături de mesajul „Don`t be afraid to fail big”, expresie pe care a tocmai jucătorul a rostit-o la un moment dat, citându-l pe actorul Denzel Washington, notează eurohoops.net.

Jokic a fost draftat în runda a doua de către Denver Nuggets în 2014, cu opțiunea numărul 41. Unele povești spun că acesta dormea în momentul în care a fost selectat în draft, neaștepându-se la acest lucru. Baschetbalistul a mai rămas un an în Serbia să joace pentru Mega Leks, iar în 2015 a semnat cu Nuggets.

De atunci a avut un progres continuu în NBA, iar în acest sezon are medii statistice de 20.4 puncte, 10.5 recuperări și 7.7 pase decisive în 55 de partide jucate până acum, fiind un candidat la titlul de MVP cu aceste realizări. Nikola Jokic va evolua în All Star Game din postura de rezervă în echipa lui Giannis Antetokounmpo.

*Foto: Helen H. Richardson, The Denver Post

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!