Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pitești favorizată de istoricul duelurilor directe cu Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.11.2012

BC Timișoara și BCM U Pitești vor deschide etapa a 6-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Partida se va desfășura în prima zi a lunii noiembrie, la Sala Constantin Jude din Timișoara.

Va fi un meci ce opune două dintre echipele de tradiție, cu participări neîntrerupte în primul eșalon baschetbalistic al țării. Totuși, aceste formații nu s-au întâlnit prea des în ultimii șapte ani. Concret, în afara duelurilor din sezonul regulat spau consemnat două întâlniri în Cupa României. Ambele la turneele finale ale acestei competiții.

Ultimul joc direct, oficial, indiferent de numele competiției, s-a consemnat pe 18 februarie anul curent, la Arena de Baschet, în finala Cupei României. Argeșenii au învins atunci cu scorul de 91-78, pentru a completa surpriza de la Final Four-ul cupei.

O altă partidă consemnată în Cupa României datează din 11 aprilie 2008, când BCM Elba Timișoara a depășit pe BCMUS Pitești, scor 100-82, în semifinalele respectivei ediții.

Dacă în cupă scorul general este 1-1, cu un evident plus pentru argeșeni care au câștigat trofeul în urma victoriei repurtate asupra Timișoarei, în campionat s-au consemnat 14 dueluri directe în ultimii șapte ani.

Scorul general este de 9-5 în favoarea echipei din Pitești. În sezonul precedent, Timișoara s-a impus la Pitești, scor 86-60, pentru ca în retur, cu o săptămână înainte de finala cupei, argeșenii să învingă la Timișoara, scor 70-69.

De notat că Piteștiul are superioritate nu doar în 2012, câștigând în februarie de două ori pe mâna Timișoarei. Argeșenii au triumfat în cinci din ultimele șase confruntări directe. Așadar, cu Tudor Costescu pe banca tehnică, BCM U Pitești are 5-1 în duelurile cu Timișoara.

La Sala Constantin Jude s-au consemnat șapte dueluri directe. Patru dintre acestea au fost adjudecate de către Timișoara. De notat că ultimele două meciuri disputate pe Bega au fost câștigate de către BCM U Pitești.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!