Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff LNBM. Analiza seriei CSM CSU Oradea vs BCM U Pitești

Eduard Popa

Eduard Popa
03.05.2018

oradea pitesti

CSM CSU Oradea a terminat pe ultima treaptă a podiumului sezonul regulat, după o victorie foarte importantă pe terenul celor de la CSM Steaua Eximbank. Bihorenii vor juca în primul tur de playoff în compania echipei care a terminat pe ultimul loc din Top 6, BCM U Pitești.

Oradea se află la a opta prezență consecutivă în playoff. De altfel, potrivit 24secunde.ro, bihorenii nu au ratat niciodată playoff-ul în mandatul de antrenor al lui Cristian Achim. De partea cealaltă BCM U Pitești s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în playoff, după ce și sezonul trecut piteștenii au terminat pe ultimul loc din Top 6.

Cele două echipe s-au întâlnit de patru ori în acest sezon. Oradea a învins de fiecare dată: prima dată în deplasare, 73-65, apoi acasă 85-81 și 77-66. Ultima victorie a venit în deplasare la Pitești, după prelungiri, scor 98-93. Atunci trupa Cristian Achim a fost condusă la 20 de puncte în sfertul 4, dar antrenorul orădenilor a mutat apărarea în zonă, fapt care a făcut ca bihorenii să revină în meci și să câștige în overtime. La sfârșitul acestei partide, conducerea piteștenilor a decis ca Hristu Șapera să fie demis de pe banca tehnică a piteștenilor.

Trei întrebări, înainte de CSM CSU Oradea vs BCM U Pitești

1. Poate Martin Zeno să joace din 2 în 2 zile? În absența lui Muhamed Pasalic, care va rata tot restul sezonului, importanța americanului Martin Zeno crește și mai mult pentru jocul Oradiei. Zeno (12,4 puncte pe meci în 23 de minute pe meci) a jucat numai în 8 partide în actuala stagiune, din cauza mai multor accidentări. Mai mult, el a fost și menajat de Achim în Top 6, motiv pentru care nu a jucat la Sibiu, la doar 3 zile după meciul thriller-ul cu BCM U Pitești, în care a reușit 28 de puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive. Rămâne de văzut în ce formă e Zeno din punct de vedere fizic. De asemenea, nici Goran Gajovic nu a jucat în ultima partidă pentru Oradea.

2. Care e adevărata față a Piteștiului? Fostul antrenor Hristu Șapera s-a plâns pe tot parcursul stagiunii, și pe bună dreptate, de accidentări și de subțirimea lotului. Când în sfârșit au venit Person și Santa, primul, alături de Titus Nicoară, au căzut pradă accidentărilor. Ghinioanele, dar și lipsa de inspirație au făcut ca „Șapi” să fie demis de conducerea Piteștiului. Noul tehnician al lui BCM U Pitești, Barni Szaszgaspar, are însă un lot complet de jucători și urmează să vedem care este potențialul acestei echipe în seria de playoff cu Oradea.

3. Care echipă are în componență baschetbaliști români mai buni? Andrei Mandache, Bobe Nicolescu și Bogdan Țibîrnă vs Titus Nicoară, Marius Ciotlăuș și Szabolcs Santa. Ambele echipe au un om de națională, un jucător U23 care pune umărul la zestrea echipei și un pivot veteran care poate oferi minute bune și contribuții foarte importante pe linia statistică. Rămâne de văzut care echipă va avea românii mai inspirați în acest duel. Cu siguranță, însă, aceștia vor avea o contribuție foarte importantă în succesul echipei lor.

Pronostic. Duelul dintre Oradea și Pitești va oferi fanilor baschetului românesc un match up între unii dintre cei mai valoroși baschetbaliști străini din LNBM. Zeno, Kris Richard, Sean Denison sau Goran Gajovic pe de o parte, Porter Troupe, Nick Russell, Aco Kostoski și Andriy Agafonov de cealaltă parte, vor oferi un duel extram de interesant și spectaculos. Avantajul terenului propriu și un plus de team chemistry, plus ascendentul moral după 4 victorii în sezonul regulat oferă Oradiei prima șansă. Cu toate acestea vor fi meciuri strâse, extrem de dificile pentru trupa lui Achim, care ca câștiga după un al patrulea meci extrem de strâns la Trivale. CSM CSU Oradea – BCM U Pitești 3-1.

Partida dintre CSM CSU Oradea și BCM U Pitești se joacă astăzi, de la ora 18:00 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 4. Al doilea meci se va juca sâmbătă, tot la Arena Antonio Alexe. În mod ciudat, acea partidă nu va fi transmisă. 

*foto: Roby Boros

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    in mod ciudat, pentru ca...
    se transmit toate celelalte partide?
    rdsul e in oradea?

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      televizare
      Nu o transmite nici FrbTv?
      Degeaba e rds-ul in Oradea ca decizile se iau tot la Bucuresti. Asa cum am scris si la un alt articol, sambata sunt multe evenimente sportive care iau fata baschetului : cupe europene cu echipe romanesti la handbal si volei, turneul de tenis de la Madrid cu romance pe tablou, derby-ul CFR-Craiova la fotbal, SerieA si LaLiga.

      cu 5 ani în urmă (03.05.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Articol
    Un articol cat se poate de subiectiv, dar as mai adauga ceva. In lotul de romani al Pitestiului e si Vlad Corpodean. As mai adauga ca Faur si Podar sunt fluierasii casei de la Oradea, iar meciul 2 nu se televizeaza. De ce? Bafta baieti!

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @andrac
    La meciul dintre noi cu probleme de arbitraj cel scos vinovat a fost Ciprian Stoica. Si el e tot de-al casei?

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Nu cred ca acum conteaza ca imi dai dislike la comentariu. Prea multe meciuri ale voastre arbitrate de acesti baieti. Da, si Stoica. M-as mira sa nu ne arbitreze sambata. Fii realist. Oradea are prima sansa, teren propriu, dar a pregatit si terenul.

      cu 5 ani în urmă (03.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      sunteti plini de scenarii bah baieti
      terenul stramb, arbitrii, soarele, toate sunt de vina numa propria echipa nu.
      Si Clujul si Oradea au arbitrii..si mai cine? Poate SB si Steaua cand joaca acasa? Deci toate echipele care au sansa sa castige titlul sunt avantajate de arbitrii. Ma lasi?

      cu 5 ani în urmă (03.05.2018)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Tulai Doamne....
      si uite asa intra dl. Sere in lungul sir...Soros, Binomu', Trinomu', BNR, Flacara violet s.a.m.d....
      Ah, si ca sa pun punctul pe i-ul din "scenarita", poate nu stiati, dar la Oradea se doreste a se deschide "Muzeul masoneriei"....azi-maine om fi si " Capitala complotului "...
      Haideti domnilor sa nu ne ducem pasiunea in ridicol...
      Iubim baschetul, ne dorim meciuri spectaculoase...sa fie BASCHET !

      cu 5 ani în urmă (03.05.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      No tulai doamne da fain ai scris mai "oldtimer", m-am logat numa sa iti dau un plus ! :P

      cu 5 ani în urmă (03.05.2018)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    As fi vrut
    Sa vad si partida 2. Pot intelege ca digi nu pune mare preț pe baschet, a arătat asta pana acum, dar frb.tv puteau transmite partida de la Oradea. Cat despre meci, Oradea pleaca favorita clara, doar printr un joc de echipa bun si o zi bună a lui Troupe, Agafonov, Aco, putem spera la un rezultat pozitiv. Totuși cred ca e o mare pierdere absenta lui Pasalic. Sa vedem daca Zeno va putea juca 2 meciuri în 3 zile la un nivel ridicat.

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Sincer sa fiu mi-aș dori să bată Csm la diferența de 15,20 puncte să nu mai aud că am fost avantajați de fluierași.....și ca pro Csm si că pile la federatie si ajutor si prostii de genu.Acum câteva etape fault clar la ultime fază la Runkauskas în U Bt vs Steaua și nu s-a făcut atata scandal si pro ăia sau ăia și prostii de genu.Asta e nivelu campionatului,se greșeste în Euroligă se greșesc în alta sporturi la nivel mult mai ridicat și nu tot atâta scandal și asocieri si pro aia si tot felu de chestii tipice pe la noi.

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!