Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff LNBM. Analiza seriei CSM Steaua vs BC SCM Timișoara

Eduard Popa

Eduard Popa
03.05.2018

steaua timisoara playoff baschet

CSM Steaua Eximbank București a ajuns pe locul 4 la sfârșitul sezonului regulat după înfrângerea din ultima etapă din Top 6 în fața celor de la CSM CSU Oradea. Din cauza acestei înfrângeri, roș-albaștrii vor juca în primul tur al playoff-ului în compania celor de la BC SCM Timișoara, echipă care a terminat pe locul 5 în Top 6.

Roș-albaștrii se află la a patra calificare consecutivă în playoff-ul Ligii Naționale, după ce în stagiunea precedentă au terminat sezonul regulat pe locul 3. BC SCM Timișoara este la a doua calificare consecutivă în postsezon, după ce și sezonul precedent a terminat tot pe locul 5 sezonul regulat.

Timișoara a reușit să câștige trei dueluri din cele 4 întâlniri cu CSM Steaua în sezonul regulat, fiind singura echipă care are un palmares pozitiv cu roș-albaștrii în acest sezon regulat. În primul meci din sezon, BC SCM Timișoara a câștigat 86-83, cu Adrian Diaz fiind cel mai important jucător, cu 22 de puncte. În a doua partidă, Mladen Jeremic a fost principalul artizan al unei reveniri uluitoare a timișorenilor. Conduși la 25 de puncte la București, oaspeții au reușit să revină în ultimele 15 minute și să ofere Stelei prima înfrângere pe teren propriu. În primul meci din Top 6 din cele două echipe, Timișoara a câștigat acasă, cu 78-66, în timp ce elevii lui Jukka Toijala au câștigat abia a patra întâlnire cu 84-81, când Brandon Taylor a adunat 25 de puncte.

Trei întrebări, înainte de CSM Steaua vs BC SCM Timișoara:

1. Cum arată buletinul medical al steliștilor? Dragan Zekovic, unul dintre cei mai importanți oameni ai steliștilor (15,5 puncte, 5,4 recuperări, cu 44% de la 3 puncte), a ratat ultimele două meciuri din Top 6 din cauza unei accidentări musculare. El este incert pentru primele două meciuri din seria cu Timișoara, iar absența sa a fost extrem de vizibilă în înfrângerile cu Pitești și Oradea. Jonte Flowers și Brandon Taylor au ratat și ei mai multe partide în Top 6.

2. Cine va fi factorul X pentru BC SCM Timișoara? Bănățenii par să aibă un avantaj în match-up-ul cu CSM Steaua, iar nu mai puțin de 5 dintre elevii lui Tudor Costescu au cel puțin 9,4 puncte pe întâlnire. Aceștia sunt Mladen Jeremic, Adrian Diaz, „Kevin” Calotă, Igor Mijajlovic și Milos Komatina. Oricare dintre ei poate să ia „foc” în duelul cu Steaua. Rămâne de văzut care va fi însă cel mai constant dintre ei și care își va asuma responsabilitatea într-un final de meci strâns cu CSM Steaua.

3. Are puterea Steaua să câștige în deplasare, la Timișoara? Până la prestațiile de la Oradea și Cluj din Top 6, steliștii aveau doar o victorie importantă în deplasare, pe terenul Piteștiului, în prima parte a sezonului regulat. Cum am spus deja, Steaua a pierdut ambele partide în Sala Constantin Jude, având prestații destul de slabe în deplasare, în comparație cu ce a arătat pe teren propriu. Așadar, o victorie în deplasare va fi foarte dificil de obținut pentru echipa roș-albastră.

Pronostic. Absența lui Dragan Zekovic se va simți din plin la CSM Steaua, dar grație formei arătate de Marius Runkauskas, secondat de Taylor, Flowers și Randal Falker, roș-albaștrii au suficientă calitate să câștige trei dueluri cu Timișoara. Niciunul însă în deplasare. Așadar, preconizez că roș-albaștrii vor trece de formația lui Tudor Costescu extrem de greu. CSM Steaua – BC SCM Timișoara 3-2.

Prima partidă a acestui duel se joacă în această seară, de la ora 19:45. Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport 4, urmând ca următorul duel să se joace sâmbătă, de la ora 17:00.

*foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    inspirata analiza
    tot pe un 3-2 mizez si eu dar, fiind seria asa stransa, cred ca e fair sa spunem ca poate fi si 2-3, adica sa bata timisoara in meciul 5. Sa fiu sincer, prefer TM in semi-finala in locul stelei care sunt mult mai periculosi din perspectiva bancii mai lungi.

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!