Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff LNBM. Analiza seriei U-BT Cluj vs Phoenix Galaţi

Eduard Popa

Eduard Popa
01.05.2018

u bt cluj phoenix

U-BT Cluj-Napoca a câştigat sezonul regulat în Liga Naţională de Baschet Masculin, după ce a învins Sibiul chiar în Sala Transilvania şi a furat trupei lui Fleşeriu primul loc în ultima rundă.

De partea cealaltă, Phoenix Galaţi nu a avut emoţii la calificarea în playoff în grupa valorică 7-12, dar formaţia antrenată de Florin Nini nu a reuşit să câştige duelul pentru locul şapte, jucat împotriva celor de la SCM U Craiova. Astfel, moldovenii au terminat pe locul 8 şi vor da piept cu Clujul în primul tur din playoff.

U-BT Cluj-Napoca se află la calificarea consecutivă cu numărul 20 în playoff-ul Ligii Naţionale. Ultima dată când campioana en-titre a ratat accesul între primele opt se întâmpla în sezonul 1997/1998, când s-a clasat pe locul 11, potrivit 24secunde.ro. De partea cealaltă, Phoenix Galaţi a ratat playoff-ul la mustaţă în sezonul precedent, în urma unei înfrângeri tot pe terenul Craiovei. Aşadar, elevii lui Florin Nini revin în acest an după o pauză de un sezon. În 2016, Phoenix a jucat contra lui CSM CSU Oradea şi a câştigat un meci.

Cele două echipa s-au întâlnit în actuala stagiune de două ori. Prima partidă s-a jucat la Cluj, când clujenii au reuşit să câştige cu 91-75. Partida a fost rezolvată în al treilea act, pe care elevii lui Silvăşan l-au câştigat cu 30-13. Ouszy Barro a reuşit un double double, cu 18 puncte şi 12 recuperări, în timp ce Zeljko Sakic a adunat 15 puncte, 8 pase decisive şi 3 recuperări. De partea cealalată Tony Gugino a adunat 18 puncte şi 9 recuperări iar Phillip Miller 17 puncte.

Al doilea meci dintre cele două echipe, jucat în condiţii speciale la Arena de Baschet din Capitală, a fost unul dramatic. Elevii lui Mihai Silvăşan s-au văzut conduşi chiar şi la 23 de puncte în sfertul al treielea, dar clujenii au revenit în joc în mod fabulos, pe mâna lui Rasic şi Zeigler. Cu toate acestea, eroul partidei a fost Zeljko Sakic. Internaţionalul croat a recuperat mingea după ce Jarvis Threatt a ratat o liberă extrem de importantă şi a mers cu ea până în terenul advers, de unde a aruncat fără emoţii de 3 puncte, în ciuda opoziţiei adversarilor, şi a câştigat partida la buzzer-beater.

Trei întrebări, înainte de U-BT Cluj – Phoenix:

1. Cât de conectaţi vor fi cei de la U-BT Cluj? Jucătorii lui „Silva” au fost de mai multe ori acuzaţi de suporteri, în frunte cu Sakic şi Kromah, pentru faptul că sunt indolenţi în LNBM. Victoria de la Sibiu a arătat însă nivelul la care formaţia campioană poate ajunge dacă joacă la un potenţial ridicat.

2. Va avea probleme U-BT Cluj în deplasare? Cu excepţia meciului de la Sibiu, U-BT mai mult a dezamăgit în deplasare în acest sezon. Clujenii au pierdut 4 deplasări în Top 6 şi întâlnesc acum un adversar care evoluează excelent pe teren propriu. Phoenix s-a dovedit o nucă foarte tare pe malul Dunării, cu victorii deosebite împotriva celor de la CSM CSU Oradea, CSU Sibiu sau CSM Steaua.

3. Vor face faţă românii lui Phoenix în duelul cu U-BT Cluj? Dacă americanii lui Nini au impresionat în acest sezon, rotaţia românilor cam „scârţâie” pentru Phoenix. Aceasta este formată din tânărul Măciucă, cel care stă şi cel mai bine din punct de vedere statistic, Dragoş Andrei, Cătălin Petrişor sau Tudor Sabău. De partea cealaltă, U-BT va veni în dubla cu Phoenix cu trei jucători de naţionala României: Watson, Kuti şi Torok, plus „naturalizatul” Calnicenco. Rămâne să vedem dacă moldovenii vor avea vreo şansă în faţa ardelenilor.

Pronostic? U-BT Cluj va avea ceva emoţii împotriva lui Phoenix, în special în Sala Dunărea. Cu toate acestea, cred că echipa campioană va câştiga duelul cu gălăţenii în trei meciuri, cu o partidă extrem de echilibrată la Galaţi. Aşadar, U-BT Cluj – Phoenix 3-0.

Prima partidă din seria U-BT - Phoenix se joacă miercuri, 2 mai, de la ora 18:00. Meciul este transmis pe Digi Sport 4. A doua partidă se joacă pe 4 mai, tot la Cluj.

*foto: Manases Sandor/ u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Eu as merge
    Chiar pe un 3-1. Florin Nini are orgoliul lui si probabil va incerca sa scoata 110% din primul meci jucat acasa, la GL. Iar U nu va trage neaparat de 3-0 pt a nu risca nimic dpdv al accidentarilor avand in vdr semi finala infernala care ne asteapta cu Steaua sau TM.
    Ca sa nu mai zic ca GL ne poate "fura" unul din primele doua meciuri de acasa daca ei vin foarte montati si noi prindem o zi din aia fara chef sau fara energie, cum am mai vazut sezonul asta, indeosebi dupa victorii importante in Europa sau LNBM.
    Fara prea mare relevanta, poate doar dpdv statistic, as merge pe un 3-1.

    cu 5 ani în urmă (01.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!