Stiri

Playoff NBA. Boston Celtics a învins-o pe Philadelphia 76ers la o diferență de 16 puncte

David Istrate

David Istrate
01.05.2018

boston philadelphia playoff nba 

Luni noaptea, în TD Garden, Boston Celtics și-a apărat din nou avantajul terenului propriu și a reușit să câștige primul duel al semifinalei cu Philadelphia 76ers. Mult mai precisă la aruncări, cu o apărare foarte agresivă, gazda acestei întâlniri nu a acordat nicio șansă adversarei sale și a trecut în avantaj în această serie.

În prima rundă, Boston Celtics a trecut de Milwaukee Bucks, într-o serie ce a avut nevoie de decisiv, în timp ce, Philadelphia 76ers s-a impus cu 4-1 în confruntarea cu Miami Heat. Datorită acestor rezultate, fanilor le-a fost oferită oportunitatea de a vedea un nou episod al rivalității dintre Celtics și 76ers, formații care au dominat o perioadă a secolului precedent. Bill Russell, Wilt Chamberlain, Larry Bird, Julius Erving, Moses Malone sau Charles Barkley sunt câteva dintre numele care au făcut istorie, de-a lungul anilor, în această rivalitate.

Prin urmare, entuziasmul celor două tabere nu mai miră pe nimeni după ce atât Celtics cât și Sixers se află la cea mai bună formă a lor din ultimele sezoane. După o secetă de câțiva ani, în care cele două formații nu au mai reușit să se afle în top, reconstrucția a dat în sfârșit roade și drept dovadă stă această serie, care se anunță a fi foarte spectaculoasă.

Într-un mediu ostil, oaspeții au pus primele puncte pe tabelă, prin Saric, însă Rozier a răspuns imediat cu o triplă. Embiid a transformat și el o aruncare de la distanță iar apoi a urmat o serie de aruncări ratate de ambele părți. În cele din urmă, Redick și Tatum au spart gheața, iar în continuare jocul a fost echilibrat, cu un mic avantaj pentru 76ers. Însă, pe finalul primului act, gazdele au trecut la conducere și au încheiat sfertul în avantaj, scor: 25-22. După o aruncare transformată de Tatum, oaspeții au marcat rapid 7 puncte și au trecut în față, însă pentru scurt timp. Celtics a început să domine din ce în ce mai tare confruntarea și la pauză tabela arăta 56-45.

În partea secundă, gazdele au impresionat prin defensiva arătată, reușind să îi anihileze pe Ben Simmons și Joel Embiid dar și pe shooterii din tabăra adversarilor. De asemenea, în atac, Rozier, Horford și Tatum au făcut spectacol, iar la acest aspect au contribuit și fanii prezenți în TD Garden. Aceștia au strigat ”not a rookie”, făcând aluzie la Simmons, care este considerat debutant, deși el a fost selectat în sezonul trecut, pe care l-a ratat din cauza unei accidentări. Brett Brown, tehnicianul lui Sixers a cerut mai multe timpuri de odihnă, însă acestea nu au avut niciun efect și în cele din urmă, Boston Celtics s-a impus cu 117-101.

Gazdele au avut trei jucători cu peste 20 de puncte marcate: Terry Rozier (29 de puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, 7/9 de la distanță), Jayson Tatum (28 de puncte, 3 recuperări) și Al Horford (26 de puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive).

De partea cealaltă, Joel Embiid a avut un meci foarte bun, terminând în double-double: 31 de puncte, 13 recuperări și 5 pase decisive. Baschetbalistul camerunez a fost urmat de JJ Redick (20 de puncte) și Ben Simmons (18 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive). De remarcat este faptul că Philadelphia 76ers a reușit să înscrie doar 5 coșuri de 3 puncte din 26 de aruncări, în condițiile în care șutul de la distanță reprezintă una din armele sale principale.

După două zile de odihnă, cele două formații se vor întâlni din nou joi noaptea, de la ora 3:30, tot în Boston.

*foto: USA Today

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!