Stiri

Playoff NBA. Boston Celtics se impune în meciul 7 și va juca semifinala conferinței

David Istrate

David Istrate
29.04.2018

playoff nba celtics bucks game 7

În cursul acestei nopți, fanii baschetului au avut parte de prima serie încheiată cu decisiv din acest playoff. Boston Celtics a primit vizita lui Milwaukee Bucks, condusă de Giannis Antetokounmpo, iar acest duel se anunța a fi foarte spectaculos. Încurajată de aproape 20.000 de fani, gazda acestei întâlniri s-a impus cu scorul de 112-96 și s-a calificat mai departe.

Fără Irving și Hayward, Celtics pornea în continuare cu prima șansă în această serie, însă era evident că partidele vor fi mult mai echilibrate. Echipa din Massachusetts a învins în primele două meciuri dar Milwaukee Bucks a restabilit egalitatea, pe teren propriu. În jocurile 5 și 6, cele două tabere și-au împărțit din nou victoriile și astfel s-a ajuns la decisiv.

După un început mai ezitant de partidă, gazdele au început să atace coșul advers cu o agresivitate din ce în ce mai ridicată și au preluat controlul asupra jocului. Elevii lui Joe Prunty au fost luați prin surprindere de evoluția celor de la Celtics și nu au luat măsuri rapide. Prin urmare, după primul sfert, tabela arăta deja o diferență de 13 puncte, scor 30-17. În actul secund, situația s-a mai echilibrat și Antetokounmpo, Middleton sau Bledsoe au arătat mai multă precizie la nivelul aruncărilor. Cu toate acestea, oaspeții nu au reușit să recupereze decât 5 puncte și la pauză scorul era 50-42.

După reluarea jocului, Milwaukee Bucks a continuat în același ritm și a redus diferența la 3 puncte, însă Horford, Tatum și Rozier au răspuns rapid cu 7 puncte. Din acest moment, gazdele nu le-au mai oferit nicio șansă oponenților. Jucătorii lui Brad Stevens au făcut spectacol, în fața propriilor susținători, iar avantajul a luat proporții. În sfertul decisiv, două triple consecutive reușite de Rozier au dus scorul la 101-82, consemnându-se astfel cea mai mare diferență a jocului. Oaspeții au fost depășiți de moment și nu au mai fost în stare să revină pe tabelă, prin urmare Boston Celtics și-a adjudecat acest duel cu scorul de 112-96.

Trei jucători ai gazdelor au avut peste 20 de puncte: veteranul Al Horford (26 de puncte, 8 recuperări), „necunoscutul” Terry Rozier (26 de puncte, 6 recuperări, 9 pase decisive) și debutantul Jayson Tatum (20 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive). Reamintim că după a doua confruntare din această serie, Eric Bledsoe a oferit un interviu în care a declarat că nu știe cine este Terry Rozier. Cu toate acestea, camerele de filmat i-au surprins la finalul jocului felicitându-se unul pe celălalt.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator a fost Kris Middleton, cu 32 de puncte, urmat de Eric Bledsoe, care a terminat cu 23 de puncte, în timp ce Giannis Antetokounmpo a fost aproape de un double-double, cu 22 de puncte și 9 recuperări.

Cu această victorie, Boston Celtics avansează în semifinala conferinței de Est, acolo unde o va întâlni pe Philadelphia 76ers. Primul joc al acestei serii se va disputa în TD Garden, luni noaptea, la ora 3:00.

*foto: USA Today

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!