Stiri

Playoff NBA: Cavaliers şi Spurs, primele echipe calificate în semifinale

Eduard Popa

Eduard Popa
25.04.2016

spurs_cavs_nba_playoffs

Cleveland Cavaliers şi San Antonio Spurs sunt primele echipe calificate în semifinalele de Conferinţă din NBA după ce au trecut aseară cu 4-0 de Detroit Pistons şi Memphis Grizzlies.

Cleveland a învins în meciul 4 cu 100-98 pe Detroit. Kyrie Irving a înscris 31 de puncte, în timp ce LeBron James a reuşit 22 de puncte, 11 recuperări şi 6 pase decisive iar Kevin Love a reuşit un double double cu 11 puncte şi 13 recuperări, dar şi doar 3 din 15 din acţiune.

De partea cealaltă Marcus Morris a înscris 24 de puncte, iar Tobias Harris (23 de puncte, 13 recuperări), Reggie Jackson (13 puncte, 12 pase decisive) şi Andre Drummond (17 puncte, 11 recuperări) au reuşit fiecare câte un double double.

Detroit Pistons a revenit pentru prima oară în playoff după 7 ani, de la singurul sezon al lui Iverson la The Palace of Auburn Hills. Chiar dacă nu au câştigat niciun meci, victoriile celor de la Cavs au fost la diferenţe destul de mici:

Cleveland - Detroit 106-101

Cleveland - Detroit 107-90

Detroit - Cleveland 91-101

Detroit - Cleveland 98-100

În runda următoare Cavs vor întâlni învingătoarea dintre Atlanta Hawks şi Boston Celtics. Scorul seriei este în acest moment 2-2.

În Conferinţa de Vest San Antonio Spurs a devenit prima echipă calificată în semifinalele playoff-ului după 4-0 în faţa celor de la Memphis Grizzlies.

Seria a fost una foarte dezechilibrată, în special din pricina absenţelor din echipa lui Grizzlies. Printre absenţi s-au numărat jucători importanţi precum Marc Gasol, Mike Conley, Mario Chalmers sau Brandan Wright, Memphis fiind nevoită să abordeze seria cu Jordan Farmar titular pe poziţia de point guard sau să ofere minute importante unor jucători precum JaMychal Green sau Xavier Munford.

În cele patru meciuri San Antonio Spurs s-a impus cu 106-74, 94-68, 96-87 şi 116-95. Kawhi Leonard, care a obţinut pentru al doilea sezon consecutiv titlul de cel mai bun jucător defensiv al ligii (Defensive Player of the Year), a fost cel mai bun jucător al texanilor, cu 21,5 puncte, 4,8 recuperări şi un fabulos 61% de la 3 puncte. 

Sursa foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate