Stiri

Playoff NBA. Joel Embiid a revenit în victoria din meciul 3 al seriei cu Miami Heat

David Istrate

David Istrate
20.04.2018

joel embiid nba 

În noaptea precedentă, postsezonul ligii nord-americane a continuat cu trei dueluri foarte diferite: Miami Heat – Philadelphia 76ers, New Orleans Pelicans – Portland Trail Blazers și San Antonio Spurs – Golden State Warriors.

Probabil cea mai discutată echipă la ora actuală, Philadelphia 76ers, a pornit ca din tun seria cu Miami Heat, câștigând prima partidă cu scorul de 130-103. Astfel și din cauza formei slabe a echipei din Florida, părea că această confruntare va necesita un număr minim de jocuri. Însă, în al doilea meci, Dwayne Wade a avut o prestație inspirațională, reușind să își motiveze coechipierii să lupte în continuare. Drept urmare, Miami Heat s-a impus, în Wells Fargo Center, cu scorul de 113-103.

Chiar dacă seria s-a relansat, Philadelphia 76ers este în continuare principala favorită datorită „asului din mânecă”, Joel Embiid. Baschetbalistul camerunez a suferit o accidentare la osul orbital din ochiul stâng și astfel a fost nevoit să stea pe tușă trei săptămâni. Foarte activ pe rețelele sociale, Embiid a reacționat după înfrângerea de acum trei zile, spunând că „s-a săturat să fie îngrijit ca un bebeluș”. Prin urmare, chiar daca nu era programat să se întoarcă în duelul din seara trecută, pivotul lui Philadelphia 76ers s-a regăsit în formația de start a lui Brett Brown. 

Cu toate acestea, Miami Heat a început mai bine partida, iar Tyler Johnson a pus primele puncte pe tabelă. Jocul a fost foarte echilibrat, niciuna dintre tabere nereușind să își clădească un avantaj consistent. Însă, pe finalul primului sfert, datorită unor aruncări de 3 reușite de Belinelli, Redick și Ilyasova, Philadelphia 76ers s-a îndepărtat la 11 puncte. Jucătorii lui Erik Spoelstra au mai recuperat din deficit și astfel, actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 37-33, pentru oaspeți. Sfertul secund a oferit mai multe momente neclare pe partea ofensivă, cauzate pe de o parte și de apărările celor două echipe. Cu toate acestea, evoluția scorului a fost una spectaculoasă, deoarece cele două tabere s-au alternat la conducere de 6 ori. În cele din urmă, la finalul primei reprize, gazdele aveau avantaj minim, scorul fiind 64-63.

Au urmat din nou 12 minute foarte echilibrate și părea că acesta va fi tonul jocului până la final. Însă, în ultimele minute ale celui de-al treilea sfert, oaspeții au început să evolueze din ce în ce mai bine și au trecut în avantaj. Jucătorii lui Brett Brown au continuat cu aceeași intensitate și în ultima parte a confruntării, iar adversarii nu au mai putut să facă față. Embiid, Simmons, Saric, Ilyasova, Belinelli și Redick au făcut spectacol în jumătatea gazdelor și avantajul a luat imediat proporții. Spoelstra nu a reușit să găsească nicio soluție și astfel, Philadelphia 76ers s-a impus la o diferență de 20 de puncte, scor:128-108 și a preluat avantajul în această serie, cu 2-1.

Oaspeții au avut 6 jucători în double-digits: Joel Embiid (23 de puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive), Dario Saric (21 de puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive), Marco Belinelli (21 de puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive), Ben Simmons (19 puncte, 12 recuperări, 7 pase decisive, 4 intercepții), Robert Covington (11 puncte, 4 pase decisive), JJ Redick (10 puncte).

În schimb, de partea cealaltă, Goran Dragic a fost cel mai bun marcator cu 23 de puncte la care a adăugat 8 pase decisive. De asemenea, Justise Winslow a reușit un double-double (19 puncte, 10 recuperări) în timp ce James Johnson a avut o prestație foarte echilibrată (12 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive).

În urma acestei confruntări, Philadelphia 76ers a preluat conducerea în această serie cu 2-1 și păstrează prima șansă la calificarea în playoff. Meciul 4 va avea loc sâmbătă seara, de la ora 21:30, în American Airlines Arena, din Miami.

Duelul dintre Portland Trail Blazers și New Orleans Pelicans era considerat drept unul dintre cele mai echilibrate din acest sezon, însă primele două partide nu au confirmat acest lucru. Jucătorii lui Alvin Gentry au reușit să se impună în ambele jocuri din deplasare cu scorurile de 97-95 și 111-102. Prin urmare, în seara precedentă, Portland Trail Blazers avea mare nevoie de o victorie pentru a păstra șanse la semifinale.

În debutul confruntării, oaspeții au reușit să se țină aproape, însă apoi, Davis și coechipierii săi au început să joace extraordinar, atât în apărare cât și în atac. După doar 12 minute, gazdele reușiseră să își construiască un avantaj de 16 puncte și părea că nu mai pot fi opriți. Terry Stots a încercat diverse metode pentru a-și ajuta jucătorii să reintre în meci, însă cei de la Pelicans nu s-au relaxat nici măcar pentru câteva momente. Astfel, la jumătatea actului decisiv, între cele două tabere s-a consemnat o diferență uriașă de 33 de puncte. În cele din urmă, Blazers a mai recuperat din deficit, însă gazdele au câștigat cu 119-102 și mai au nevoie de o singură victorie pentru a se califica mai departe.

Liderul lui Pelicans a fost spaniolul Nikola Mirotic, care a fost aproape de un double-double, cu 30 de puncte și 8 recuperări. Următorii pe lista marcatorilor au fost Anthony Davis (28 de puncte, 11 recuperări), Rajon Rondo (16 puncte, 5 recuperări, 11 pase decisive) și Jrue Holiday (16 puncte, 7 pase decisive).

Din tabăra adversă, trei jucători au reușit să treacă de 20 de puncte, însă evoluția lor nu a fost de-ajuns. Aceștia sunt: CJ McCollum (22 de puncte), Al-Farouq Aminu (21 de puncte, 8 recuperări) și Damian Lillard (20 de puncte).

Sâmbătă noaptea, la ora 00:00, în direct la Telekom Sport 1, New Orleans Pelicans primește vizita lui Portland Trail Blazers, într-un meci care poate fi decisiv în această serie.

Cea de-a treia întâlnire a serii a avut loc între San Antonio Spurs și Golden State Warriors, scorul fiind 2-0 pentru oaspeți. Sezonul acesta a fost unul foarte dificil peru formația texană și pentru Gregg Popovich, acesta primind încă o lovitură în cursul zilei trecute. Conform presei american, soția tehnicianului american, Erin Popovich, a decedat din pricina unor probleme medicale, lucru care a afectat întreaga ligă. Din această pricină, în meciul 3, San Antonio Spurs a fost condusă de selecționerul Italiei de la Eurobasket 2017, Ettore Messina.

În debutul partidei, gazdele au început mai bine, fiind motivați să obțină victoria pentru antrenorul lor. Însă, după câteva minute, campionii NBA au reușit să își regăsească jocul și au preluat inițiativa. Prin urmare, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 26-23 pentru oaspeți. Scorul s-a menținut la fel de apropiat și în cel de-al doilea sfert, când jucătorii de la Spurs au preluat din nou conducerea. După câteva minute de egalitate, Kevin Durant a spart gheața cu două libere și din acel moment Warriors nu a mai fost condusă.

În partea secundă, jocul colectiv al echipei din California s-a manifestat prin acțiunile lui Durant, Green Iguodala, Klay sau McGee și astfel avantajul a devenit din ce în ce mai mare. LaMarcus Aldridge și Tony Parker au încercat să își țină echipa în joc, însă experiența jucătorilor lui Steve Kerr și-a spus cuvântul. În cele din urmă, Golden State Warriors s-a impus cu 110-97 și a demonstrat din nou că poate juca excelent și fără liderul ei, Steph Curry.

Warriors a avut 6 jucători în double-digits: Kevin Durant (26 de puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive), Klay Thompson (19 puncte), Shaun Livingston (16 puncte), Quinn Cook (12 puncte), Andre Iguodala (10 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) și Draymond Green (10 puncte, 6 recuperări).

În schimb, din lotul lui San Antonio Spurs, s-au remarcat veteranii: LaMarcus Aldridge (18 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive), Tony Parker (16 puncte, 16 minute), Patty Mills (14 puncte), Rudy Gay (11 puncte, 6 recuperări).

După acest meci, Golden State Warriors ajunge la 3-0 și poate să își adjudece seria duminică seara, de la ora 22:30, în direct la Telekom Sport 2.

Playoff-ul NBA continuă în această noapte cu alte trei partide:

1. Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers (ora 2:00 – 1-1 la general)

2. Washington Wizards – Toronto Raptors (ora 3:00  - 2-0 la general, pentru Toronto Raptors)

3. Milwaukee Bucks – Boston Celtics (ora 4:30 – 2-0 la general, pentru Boston Celtics)

*foto: USA Today

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!