Stiri

Playoff NBA. LeBron James își duce echipa la o victorie de finala din Est

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.05.2018

Sâmbătă noapte s-au desfășurat două partide din semifinalele Conferinței de Est. În primul meci jucat în Philadelphia, 76ers a cedat după prelungiri, pentru a treia oară la rând, în fața lui Boston Celtics. În cealaltă partidă, Cleveland Cavaliers s-a distanțat la 3-0 în seria cu Toronto Raptors, după ce LeBron James a adus victoria cu un buzzer beater de mare senzație.

Meciul din Philadelphia a fost un adevărat roller coaster. Celtics s-au desprins în mai multe rânduri, dar Sixers au găsit mereu puterea să revină. În sfertul 4 s-au consemnat 6 schimbări la conducere și 8 egalități. Marco Bellineli avea să trimită meciul în prelungiri după un buzzer beater care ducea scorul la 89-89. Gazdele păreau să-și apropie victoria după ce s-au desprins la 98-94. Al Haorford nu a fost de acord cu acest lucru și a marcat 5 puncte din ultimele 7 marcate de Celtics și a stabilit scorul final, 101-98.

Jyason Tatum a făcut un nou meci imprsionat, încheiat cu 24 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Terry Rozier a reușit 18 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Jaylen Brown a fost aproape de double-double cu 16 puncte și 9 recuperări, în timp ce Al Horford a încheiat cu 13 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Pentru Sixers Joel Embiid a fost un monstru cu 22 de puncte și 19 recuperări. Ben Simmons a adăugat 16 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive, iar J.J Redick a contribut cu 18 puncte.

Cleveland a câștigat un cu o aruncare pe buzzer un meci pe care l-a controlat în foarte mare măsură. Echipa din Ohio s-a aflat în permanență la conducere și la pauză avea un avantaj important, scor 55-40. Toronto nu a cedat și redus minuțios din deficit. Debutantul OG Anunoby avea să egaleze ostilitățile cu o aruncare de la mare distanță cu mai puțin de 9 secunde rămase din meci. Ultima acțiune i-a aparținut lui LeBron James, iar „The King” a marcat coșul victoriei după o aruncare dificilă din lateral și a stabilit scorul final, 105-103 pentru Cleveland Cavaliers.

Lebron a încheiat jocul cu 38 de uncte, 7 pase decisive și 6 recuperări. Kevin Love a avut și el o performanță excelentă cu 21 de puncte și 16 recuperări. Kyle Korver a dăugat și el 18 puncte, iar George Hill alte 12. Kyle Lowry a fost principalul artizan de la oaspeți cu 27 de puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări.

Așadar lucrurile par să fie decise în Conferința de Est, acolo unde Boston Celtics și Cleveland Cavaliers se află la o victorie de finala de conferință, având 3-0 la general.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!