Stiri

Playoff NBA. LeBron James şi Cleveland Cavaliers se impune fără probleme în primul meci de pe teren propriu

David Istrate

David Istrate
20.05.2018

 playoff nba cleveland cavaliers

Sâmbătă noaptea, după trei zile de pauză, Cleveland Cavaliers și Boston Celtics s-au întâlnit din nou, în finala conferinței de Est. Jucătorii lui Tyronn Lue au abordat partida cu o atitudine schimbată și au reușit să-și domine adversarii, câștigând cu 116-86.

La scorul de 2-0 pentru echipa din Massachusetts, vicecampioana sezonului precedent avea neapărată nevoie de o victorie pentru a păstra șanse de calificare în ultimul act. Pentru a realiza acest lucru, coechipierii lui LeBron James trebuiau să se ridice la nivelul confruntării și să încerce să joace cât mai bine în apărare.

„Cavalerii” nu au dezamăgit și au pornit ca din tun încă din primele minute. George Hill, JR Smith și LeBron James au marcat fiecare câte o triplă și scorul a ajuns imediat la 15-4. După 4 minute de secetă,  Baynes a mai redus avantajul adversarilor, printr-un slam dunk, dar gazdele au continuat să joace cu aceeași intensitate și după primul sfert, conduceau cu 32-17. A urmat o perioadă ceva mai echilibrată, în care elevii lui Lue au lăsat piciorul de pe accelerație, însă s-au menținut în continuare la cârma jocului. James, Horford, Korver și Tatum s-au remarcat în acest act secund, adjudecat de Cavaliers la o diferență de 5 puncte, care a făcut ca avantajul gazdelor să crească la 20 de puncte la pauză.

Începutul celei de-a doua reprize i-a aparținut lui Kevin Love, care a reușit o triplă, un and-one, o pasă decisivă și două recuperări în primele trei minute. De partea cealaltă, Terry Rozier a luptat pentru a-și ține echipa în joc, însă un tehnic acordat lui Marcus Morris a dezechilibrat din nou situația. În cele din urmă, Cleveland Cavaliers a câștigat și sfertul al treilea și conducea înaintea actului decisiv cu scorul de 87-63.  În ultimele 12 minute, atât Tyronn Lue cât și Brad Stevens au oferit șansa rezervelor să joace mai mult și astfel, Jordan Clarkson, Ante Zizic, Guerschon Yabusele sau Semi Ojeleye și-au etalat calitățile. Până la fluierul final, nu s-a mai întâmplat nimic spectaculos în evoluția scorului și gazdele au învins cu 116-86.

LeBron James a fost din nou cel mai bun jucător al echipei sale, reușind 27 de puncte, 5 recuperări și 12 pase decisive. În plus, Cleveland Cavaliers a avut încă 5 baschetbaliști în double-digits: Kyle Korver (14 puncte), Kevin Love (13 puncte, 14 recuperări), George Hill (13 puncte), JR Smith (11 puncte, 5 recuperări) și Tristan Thompson (10 puncte, 7 recuperări).

De partea cealaltă, Boston Celtics a fost condusă de debutantul Jayson Tatum, care a marcat 18 puncte, cu un procentaj de 60% la aruncări. El a fost urmat de Terry Rozier, cu 13 puncte, și de Greg Monroe, cu 10 puncte și 5 recuperări.

În urma acestui duel, scorul se echilibrează și devine 2-1 în favoarea formației din Boston. Următoarea partidă va avea loc luni noaptea, de la ora 3:30, în Cleveland.

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!