Stiri

Playoff NBA. New Orleans Pelicans, prima echipă calificată în semifinalele de Conferinţă

Eduard Popa

Eduard Popa
22.04.2018

pelicans playoff nba

New Orleans Pelicans este prima echipă care s-a calificat în semifinalele Conferinţei în playoff-ul NBA, după ce a trecut în minim de jocuri de Portland Trailblazers.

Cei de la Pelicans câştigaseră primele două meciuri din Portland, dar şi prima partidă de pe teren propriu în faţa echipei din Oregon. Astfel, după victoria cu 131-123 obţinută sâmbătă seara, echipa din New Orleans şi-a adjudecat calificarea în semifinalele Vestului.

Nu a fost un meci deloc uşor însă pentru elevii lui Alvin Gentry. Conduşi din teren de CJ McCollum, oaspeţii au stat în meci şi la pauză erau la două puncte distanţă, scor 58-56. Sfertul trei a aparţinut total lui Pelicans, care i-a avut în zi de graţie pe Anthony Davis şi Jrue Holiday. În sfertul patru Portland a mai avut un run care i-a apropiat chiar şi la un punct, dar în cele din urmă gazdele au câştigat şi au trimis în vacanţă echipa care a terminat pe locul 3 în Vest.

Anthony Davis a reuşit 47 de puncte şi 11 recuperări, în timp ce Jrue Holiday a marcat 41 de puncte şi 8 pase decisive iar Rajon Rondo a strâns 7 puncte, 7 recuperări şi nu mai puţin de 16 pase decisive! De partea cealaltă CJ McCollum a marcat 38 de puncte, Al-Farouq Aminu a strâns 27 de puncte şi vedeta Damian Lillard a avut doar 19 puncte.

În semifinale Pelicans va juca cu câştigătoarea seriei dintre Golden State Warriors şi San Antonio Spurs. Campioana en-titre conduce deja cu 3-0.

*foto: USA Today

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!