Stiri

Playoff NBA. Programul transmisiunilor din această săptămână

David Istrate

David Istrate
20.04.2018

program nba telekom sport baschet

Acest sezon a fost unul dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani, prin urmare playoff-ul a fost foarte așteptat. Cele 16 echipe prezente în postsezon nu au dezamăgit și au oferit câteva dueluri foarte interesante. La finalul săptămânii, Telekom Sport transmite în direct, în România, următoarele meciuri: Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers, New Orleans Pelicans – Portland Trail Blazers și San Antonio Spurs – Golden State Warriors.

Vom realiza o scurtă avancronica a fiecărei confruntări.

1. Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers (vineri noaptea, la ora 2:10 – Telekom Sport 1)

În acest moment, această serie este una foarte echilibrată, aspect care este demonstrat și de faptul că cele două formații și-au împărțit victoriile în precedentele două dueluri.

Gazdele au un moral ridicat, după ce au reușit să producă surpriză pe terenul vicecampioanei, câștigând la o diferență de 18 de puncte, scor: 98-80. În acest an competițional, Nate McMillan a reușit să construiască un lot puternic, format în jurul lui Victor Oladipo, jucător ce a crescut foarte mult din punct de vedere baschetbalistic. În plus, Indiana Pacers se poate baza pe mai mulți sportivi care sunt dispuși să joace până la ultima picătură de energie, precum: Lance Stephenson, Darren Collison sau Myles Turner. De asemenea, un alt aspect care a făcut diferența, în acest an, pentru echipa din Indianopolis, a fost atmosfera din cadrul clubului.

De partea cealaltă, sezonul acesta a fost foarte dificil pentru Cleveland Cavaliers, atât din punct de vedere al lotului, cât și al accidentărilor sau al relațiilor de joc. Așa cum am precizat și cu altă ocazie, LeBron James a fost singura constantă a echipei în acest an competițional. Ajuns la vârsta de 33 de ani, superstarul american „a uitat” să mai îmbătrânească și a jucat toate cele 82 de meciuri din cadrul sezonului regulat. Acesta a avut multe performanțe notabile, însă cel mai mult a impresionat prin inteligență, experiență și fizicul pe care îl posedă. În cea de-a doua partidă a seriei, LeBron James a arătat din nou de ce este considerat cel mai bun jucător al lumii, reușind să marcheze 46 de puncte, după ce, în prima confruntare, realizase un triple-double.

Prin urmare, meciul din seara aceasta are un caracter decisiv în duelul dintre Indiana Pacers și Cleveland Cavaliers. Este de urmărit dacă LeBron James va reuși să își conducă echipa spre o nouă victorie sau dacă jocul colectiv al Indianei Pacers se va arăta prea greu de oprit.

2. New Orleans Pelicans – Portland Trail Blazers (sâmbătă noaptea, la ora 00:10 – Telekom Sport 1)

În urma primelor trei întâlniri din această serie, New Orleans Pelicans conduce cu scorul de 3-0 și poate să se califice după meciul de sâmbătă. Această serie este singura din acest sezon, în care echipa situată pe un loc mai slab se află la conducere.

Jocul gazdelor a fost una din surprizele acestui postsezon, după ce majoritatea o vedeau pe Portland Trail Blazers drept principala favorită. În acest an, Pelicans a suferit o mare lovitură odată cu accidentarea lui DeMarcus Cousins, însă Nikola Mirotic și Jrue Holiday i-au ținut excelent locul. De asemenea, principalul aport, atât în atac cât și în apărare, este adus de Anthony Davis, sportiv care se afla, la un moment dat, în discuția pentru titlul de MVP. Pivotul de 2.08 are în playoff medii de 28.3 puncte, 12.3 recuperări și 2.7 capace și a reușit astfel să își conducă echipa aproape de calificarea în semifinalele conferinței de Vest.

În schimb, Portland Trail Blazers este una dintre marile dezamăgiri ale acestei faze a campionatului, după ce reușise să termine pe poziția a treia sezonul regulat. Jucători precum Damian Lillard sau CJ McCollum au jucat excelent tot anul, însă în primele trei meciuri ale seriei au fost anihilați excelent de apărarea agresivă a adversarilor. Cu toate acestea, oaspeții au în continuare un lot complet și cu siguranță nu vor ceda în această luptă, indiferent de șanse.

Astfel, în urma unei eventuale victorii a „Pelicanilor”, fanii baschetului pot afla numele primei echipe calificate mai departe, însă este aproape sigur că aceștia și-ar dori o serie cât mai lungă, iar responsabili pentru acest lucru sunt Damian Lillard, CJ McCollum și restul colegilor.

3. San Antonio Spurs – Golden State Warriors (duminică seara, la ora 22:40 – Telekom Sport 2)

Chiar dacă Steph Curry este în continuare accidentat, Golden State Warriors a reușit să ia o primă opțiune importantă în calificarea în semifinalele conferinței de Vest, conducând cu 3-0.

San Antonio Spurs trece printr-o fază dificilă a istoriei sale și după ani de zile în care a luptat pentru titlu, pare că șansele din acest sezon sunt tot mai mici. La fel ca adversara sa și San Antonio Spurs este lipsită de cel mai bun jucător al ei, Kawhi Leonard, sportiv ce refuză să revină pe teren, motivele fiind necunoscute. Prin urmare, Gregg Popovich și-a bazat jocul pe LaMarcus Aldridge, jucător ce s-a achitat excelent de atribuțiile sale. De asemenea, veterani precum Gasol, Ginobili sau Parker au avut contribuții importante în acest sezon, însă acest aspect nu a fost de-ajuns pentru a forma o echipă capabilă să lupte cu cele aflate în top.

„Studentul” lui Popovich, Steve Kerr s-a confruntat și el cu diverse probleme în cursul acestui sezon din mai multe puncte de vedere. Acum câteva zile, tehnicianul campioanei declara că acest an este cel mai complicat deoarece reușește cu greu să își motiveze jucătorii să lupte pentru fiecare partidă, pentru fiecare minge. Acest aspect s-a observat și în clasamentul conferinței de Vest, unde Golden State Warriors s-a clasat doar pe poziția a doua. Un alt motiv care a contribuit la ocuparea acestui loc a fost dat și de accidentările care i-a lovit pe jucătorii săi. Cu toate acestea,în urma jocului arătat până acum, în prima rundă, se pare că echipa din California și-a revenit și este gata să lupte pentru un nou titlu.

Prin urmare, Golden State Warriors pornește cu prima șansă în duelul de duminică seara, iar întrebarea care se ridică este dacă va reuși San Antonio Spurs să țină pasul cu mult mai rapida echipă adversă.

*foto: slamonline.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate