Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Poli Iași și-a relansat sezonul cu prima victorie pe teren propriu

Eduard Popa

Eduard Popa
18.02.2018

poli iasi phoenix galati

Politehnica Iași a câștigat restanța din etapa a XIII-a cu Phoenix Galați, scor 99-91. A fost prima partidă a „Armăsarilor” pe noul parchet din Sala Polivalentă de la Iași.

Noul tandem Jorovic-Țenter au jucat în primul 5 cu Bojic, Jackson, Cvetanovic, Taylor și Șolopa, în timp ce Phoenix a avut în teren pe Gugino, Pavlovic, Petrișor, Miller și Măciucă.

Tănârul Măciucă a pus primele 6 puncte pe tabelă pentru Phoenix, dar gazdele au replicat cu un run de 10-2. A fost un prim sfert cu multe schimbări la conducerea meciului. Artino a egalat cu un and-one la 24 și Cvetanovic a pus ultimele puncte pe tabelă la capătul primului sfert, scor 26-24 pentru gazde.

Gugino și Miller au marcat două coșuri de 3 puncte cu care au deschis al doilea sfert și au dus scorul la 31-28, dar gazdele au răspuns cu un run de 13-2, iar Jalen Jackson și Șolopa au dus scorul la 47-35. Miller și Artino au readus Phoenix în joc, iar la pauză scorul arată 50-45 pentru gazde.

Sfertul al treilea a aparținut oaspeților. Gugino, Hadzifezovic și Miller au adus pe Phoenix în avantaj, scor 72-70, iar Jalen Jackson a egalat după 30 de minute scorul la 72. În ultimul sfert Jalen Jackson și Tayloe Taylor au adus însă victoria lui Poli Iași, scor 99-91.

Taylor a fost cel mai bun om al gazdelor, reușind un triple double cu 15 pct, 12 pase decisive și 10 recuperări. Jalen Jackson a reușit 25 de puncte, cu 11/11 din acțiune, în timp ce Andrija Bojic a avut un double double cu 24 de puncte și 10 recuperări. Cum a anunțat Total Baschet, George Tsintsadze a revenit pe parchet pentru Iași și a strâns 5 puncte și 5 pase decisive, dar și 5 turnovers în 16:40 minute.

De partea cealaltă, Tony Gugino a înscris 20 de puncte, Phillip Miller și Hadzifezovic au marcat câte 19 puncte iar Will Artino 13 puncte.

După această victorie, Poli Iași așteaptă mult mai încrezătoare meciul de pe 22 februarie, de pe teren propriu cu BC SCM Timișoara, având 2 victorii și 13 înfrângeri. De partea cealaltă Phoenix are 8 victorii și 9 înfrângeri.

*foto: Eduard Merschi

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Da, in sfarsit !
    Da, in sfarsit, Sala Polivalenta din Iasi are parchet regulamentar si se poate juca baschet. Da, in sfarsit echipa ieseana a putut evolua in capionat in fata propriilor suporteri. Da, in sfarsit am vazut baschet frumos, baschet de calitate. Am vazut scheme lucrate, am vazut executii individuale de exceptie. Da, in sfarsit avem si antrenori, cuplul Jorovic , Tenter a demonstrat cum se aseaza o echipa in teren si cum se poate schimba cursul jocului cu un time-out bine cerut.
    Am vazut si doi jucatori extraordinari, Taylor si Bojic completati de un Jackson extrem de eficient.
    Am vazut si o echipa galateana foarte bine organizata care s-a batut pana in ultimul minut pentru victorie.
    Da, in sfarsit am vazut ieseni fericiti !

    cu 6 ani în urmă (19.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!