Stiri Liga I Masculin

Politehnica Iași învinge Timba Timișoara și devine lider în Liga 1 de Baschet Masculin

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.03.2017

Ultima etapă jucată în faza semifinală a Ligii 1 de Baschet Masculin a fost una extrem de importantă și cu meciuri disputate între echipele din fruntea clasamentului. Încet, încet se face departajarea între echipele cu șanse la calificarea la Turneul Final și echipele care vor părăsi lupta pentru promovare. 

Cel mai așteptat meci al rundei a 6-a din faza semifinală s-a jucat între Politehnica Iași și Timba Timișoara, meci câștigat la limită de gazdele din Moldova, scor final 70-68. Ieșenii au controlat primele două sferturi, având parțiale de 23-14 și 20-16. După revenirea de la vestiare, timișorenii au revenit în meci cu un sfert 3 foarte bun câștigat cu 22-12, iar lupta pentru victoria finală a fost relansată. În decisiv, Timba s-a impus cu 16-15, însă victoria finală le-a aparținut gazdelor de la Poli Iași, 70-68, urcând astfel pe prima treaptă a podiumului. Cei mai buni jucători ai Politehnicii în acest meci au fost Adrian Roșu cu 20 de puncte, Tudor-George Girbea cu 11, Constantin Amărghioalei 10 și Liviu Rotariu 9. De cealaltă parte, remarcații Timișoarei au fost Mario Lazăr cu 20 de puncte marcate, Mirko Kovac 11, Dejan Kovacevic 11 și Tamas Boloni 10. 

Tot duminică s-a jucat un alt meci extrem de important din partea superioară a clasamentului între Cuza Sport Brăila și Rapid București. Brăilenii au reușit să se impună în fața giuleștenilor într-o manieră destul de categorică, la 21 de puncte diferență, scor final 75-54. În urma acestui succes, gruparea din Brăila se menține lângă Poli Iași, fiind singurele formații cu doar un eșec la activ. 

O altă echipă cu rezultate notabile și promițătoare este CN „Aurel Vlaicu” București care a învins duminică la rândul ei în fieful celor de la Miercurea Ciuc, scor final 85-76, lăsându-i în continuare pe harghiteni fără victorie în faza semifinală. 

În fine, trebuie reamintit rezultatul dintre Știința București și Universitatea Cluj, un joc tot din cadrul etapei a 6-a, însă acesta a fost jucat în devans lunea trecută. Bucureștenii și-au adjudecat atunci victoria cu 91-67.

Clasamentul fazei semifinale din Liga 1 de Baschet Masculin după ultimele partide disputate se prezintă astfel:

1. Politehnica Iași - 6 victorii / 1 înfrângere / 13 puncte

2. Timba Timișoara - 5 victorii / 3 înfrângeri / 13 puncte

3. CN „Aurel Vlaicu” București - 5 victorii / 3 înfrângeri / 13 puncte

4. Rapid București - 4 victorii / 4 înfrângeri / 12 puncte

--------------------

5. CSU Știința București - 4 victorii / 4 înfrângeri / 12 puncte

6. Cuza Sport Brăila - 5 victorii / 1 înfrângere / 11 puncte

7. Universitatea Cluj - 2 victorii / 7 înfrângeri / 11 puncte

8. VSKC Miercurea Ciuc - 0 victorii / 8 înfrângeri / 8 puncte

Vineri, 31 martie, se va disputa un meci restant din etapa a 5-a între Cuza Sport Brăila și Știința București. Meciul care îi va putea urca pe brăileni pe podium va debuta la ora 18:00. 

Programul etapei a 7-a este următorul:

Timba Timișoara vs. Cuza Sport Brăila (Duminică, 2 aprilie)

CN „Aurel Vlaicu” Bucueștei vs. Politehnica Iași (Duminică, 2 aprilie)

*Foto: Facebook Politehnica Iasi Baschet Masculin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!